Uzmanlardan YKS’ye son 3 hafta önerisi: Yeni konu öğrenmeyi bırakıp tekrara başlayın

YKS’ye Hazırlıkta Uzman Tavsiyeleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde üç oturumda yapılacak. Sınav öncesi uzmanlar, adayların akademik çalışma düzeni ve psikolojik hazırlık konusunda dikkat etmeleri gereken noktalara vurgu yaptı.

Yeni Konu Öğrenmek yerine Bildiklerinizi Tekrar Edin

Eğitim Uzmanı Onur Soğuk, adaylara yeni konu öğrenme yerine eksik hissedilen konuları tekrar etmelerini önerdi. Soğuk, “Bu aşamada yeni konu öğrenmek eskiden öğrenilenleri unutturabilir. Bu nedenle adaylar yeni konulara odaklanmamalı” dedi.

“Zor sınavlardaki düşük performans, adayların motivasyonunu olumsuz etkileyebilir”

AYT’ye Odaklanın, Uyku Düzenine Dikkat Edin

Soğuk, kalan sürede Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) odaklanmanın daha faydalı olacağını belirtti. “Sınav sistemine göre AYT’den gelecek puanlar, TYT’den daha etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.

Uyku düzenine de vurgu yapan Soğuk, sabaha kadar çalışıp öğlen uyuyan adayların bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri gerektiğini hatırlattı.

Pozitif İnsanlarla Vakit Geçirin, Sağlıklı Hareket Edin

Akran ilişkilerinin önemine değinen Soğuk, adayların son günlerde pozitif insanlarla vakit geçirmelerini önerdi. Ayrıca, sakatlık riski taşımayan hafif fiziksel aktivitelere yönelmenin yararlı olabileceğini belirtti.

Çalışma Temposunu Düşürün

Çalışma temposunu azaltarak, psikolojik olarak kendilerini iyi hissedecekleri aktivitelere yönelmelerini önerdi. “Adaylar, AYT’nin daha önemli olduğunu unutmadan çalışmalı ve sınav günlerine odaklanmalı” dedi.

Prof. Dr. Nurten Sargın’dan 8 Psikolojik Hazırlık Önerisi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleş Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurten Sargın, psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekerek 8 öneride bulundu:

  • Teknoloji detoksu yapın, sosyal medya hesaplarını kapatın.
  • İyi hissettiren müzikler dinleyin, komedi içerikleri izleyin.
  • Kaygıları kontrol altına alın, güçlü yönlerinize odaklanın.
  • Denetleyemediğiniz durumlarda stres yapmayın, mola verin ve yürüyüş yapın.
  • Günlük rutinlerinizi koruyun ve sınavın hayatınızdaki sadece bir aşama olduğunu hatırlayın.

Related Posts

Azerbaycan basınının 150 yıllık hafızası müzede

Azerbaycan’da basın hayatının 150. yılının kutlandığı günlerde Şark Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, kişisel ofisini ülkenin basın tarihine ışık tutan özel müzeye dönüştürdü.

‘Geri zekâlıya anlatır gibi anlatıyoruz’ diyen Bakan Tekin’den geri adım

LGS’deki şaibe iddialarına dair “Geri zekâlıya anlatıyor gibi anlatıyoruz, anlamıyorlar” diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den özeleştiri geldi. Bakan Tekin üslubu için ‘kaba’ ifadesini kullandı.

Akademi Giriş Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 13 Temmuz Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

TEMU Türkiye’ye geldi mi? Temu Türkiye’de var mı, açıldı mı?

Çin merkezli e-ticaret platformu TEMU Türkiye operasyonlarını başlattı. Daha önce, Çin Halk Cumhuriyeti merkezli e-ticaret platformu TEMU’nun yetkilileri, yükümlülükleri hatırlatılmak üzere Ticaret Bakanlığı’nda toplantıya çağrılmıştı. Toplantıda Ticaret Bakanlığı tarafından, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükleri hatırlatılmıştı. Bunun ardından Temu Türkiye temsilciliği işlemlerini hızlandırdı. Peki, Temu Türkiye açıldı mı, Temu Türkiye’ye geldi mi? İşte detaylar…