Türk genci baltayla vahşice öldürüldü: Fransa karıştı

Türk Genci Fransa’da Vahşice Katledildi

Fransa’nın kuzeyinde, 17 yaşındaki Türk genci Hasan Horoz, Nogent-sur-Oise kasabasında, 3 kişinin baltalı saldırısına maruz kaldı. İlk yardım ekiplerinin çabalarına rağmen genç kurtarılamadı ve saldırıya uğradığı süper marketin otoparkında kan kaybederek hayatını kaybetti.

Salı günü gerçekleşen saldırının anı videoya kaydedildi ve görüntülerde annesinin çığlıkları arasında yaşanan dehşet olayı sosyal medyada geniş yankı buldu.

Hasan, yerel Marie-Curie lisesinde öğrenciydi ve üç kişi tarafından hedef alındığı bildirildi. Saldırganlar genç yaşta oldukları belirtildi ve savcılık saldırının önceden planlandığını ifade etti.

POLİS KORKU İLE ACİL DURUM MASASI KURDU

Son aylarda aynı bölgede şiddet olaylarının arttığı vurgulandı. Cinayetin ardından olay yerine yoğun güvenlik gücü sevk edildi ve polis, ırkçı bir saldırı endişesiyle toplumsal olaylardan korktu.

Fransız Oise Hebdo gazetesine göre, Çarşamba günü Creil Sud Oise yerel yönetim binasında olası ayaklanmalara karşı bir kriz masası oluşturuldu ve 50 kişilik özel timin, terörle mücadele birimlerinin yanı sıra diğer güvenlik görevlileri de göreve çağrıldı.

Hasan’in cenazesinin götürüldüğü hastanede çıkan arbedenin ardından güvenlik güçleri gece boyunca mahallelerde devriye gezdi.

‘BÖYLE BARBARLIK GÖRÜLMEDİ’

Savcı Loïc Abrial, saldırının ardından çıkan ölüm haberleriyle ilgili söylentilerin doğru olmadığını belirtti ve olayın bölge halkı üzerinde derin etkiler yarattığını vurguladı.

Acil durum yetkilisi Muhtar Ulaş, “Bu cinayet hepimizin meselesi. Gençlerin ahlaki değerlerini yitirdiği ve korkunç bir durumla karşı karşıya kaldığımız bir noktadayız.” şeklinde konuştu.

Cinayetin nedeni halen araştırılıyor ve ilk bulgular Montataire’den gelen rakip genç çeteler arasında yaşanan bir hesaplaşmaya işaret ediyor.

Eski yerel yöneticilerden Benoît Lamy, “Bu şehirde daha önce böyle bir barbarlık görülmemişti” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti: Sahnede fenalaşan Sevcan Orhan’dan ilk açıklama

Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan, Kıbrıs’ta sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Sosyal medyada, ünlü sanatçının kalp krizi geçirdiği yönünde iddialar yayıldı. Bu haberlerin ardından Sevcan Orhan, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak yaşadığı durumu kendisi açıkladı.

Servetiyle ABD’nin tarihi belgelerini satın aldı

46 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında yer alan İş İnsanı Ken Griffin, Amerika tarihinin en önemli belgelerini 18,1 milyon dolara satın aldı. 2 belge de Amerika Birleşik Devletleri için tarihi eser niteliğinde.

İtalya’dan tarihi karar: 2028’e kadar 500 bin yabancı işçiye vize!

İtalya, işgücü krizini aşmak için yasal göç yollarını açıyor. Meloni hükümeti, 2026-2028 arasında AB dışı ülkelerden 500 bine yakın kişiye çalışma vizesi verecek.

İsrail’den Mescid-i Aksa’da “düğün provokasyonu”

İsrail yönetimi, Filistin topraklarına el koyan İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda “düğün kutlaması” yapmasına izin verdi. Kudüs Valiliği, uygulamaya tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Lammy ile bir araya geldi: Eurofighter için çalışmalar sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi. Fidan ve Lammy, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fidan, küresel gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasında savunma sanayii alanındaki iş birliğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki atsan atılmaz, satsan satılmaz

Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki atsan atılmaz, satsan satılmaz