Şanlıurfa’da 43 Kaçak Trafo Tespit Edildi

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da Yapay Zeka ve Drone ile Kaçak Elektrik Kullananları Tespit Etti

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da kaçak elektrik kullanımına yönelik yapay zeka ve drone destekli denetimler sonucunda bir günde 43 kaçak trafo tespit etti.

Şirket yetkililerinden alınan bilgilere göre, teknik arızaları ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla ileri teknolojiyi kullanan Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da yapay zeka ve drone ile gerçekleştirdiği denetimlerde 43 kaçak trafo belirledi.

Toplam gücü 8 bin 300 kilovolt amper (kVA) olan bu trafoların, yaklaşık 10 bin konutun enerji tüketimine denk olduğu ve kayıt dışı kullanım amaçlandığı tespit edildi. Bunun üzerine Dicle Elektrik, savcılığa başvurarak bu trafolara el koyma talebinde bulundu.

Ayrıca, Akçakale ilçesi Sıngören Mahallesi’nde 2 hizmet trafosuna silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Her biri 100 kilovolt amper gücündeki trafolar, henüz kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından kurşunlanarak devre dışı bırakıldı.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullanımıyla mücadele konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Kaçak tüketim sadece şirketimize değil, tüm topluma zarar veriyor. Yapay zeka ve drone ile yapılan denetimler sayesinde hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. Ayrıca, trafolara yönelik saldırılar da kabul edilemez. Bu olaylar hem kamuya ait mala zarar veriyor hem de vatandaşların enerji tüketim hakkına müdahale anlamına geliyor. Hukuki süreçleri başlattık ve mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Memur ve memur emeklisini sorusu yanıtını buldu: Enflasyon farkı hesaplara ne zaman yatacak?

2025 Temmuz ayında açıklanan emekli maaş zammı, milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyordu. Temmuz-Aralık dönemi için yapılan yüzde 16,67’lik maaş artışı, en düşük emekli maaşını 16 bin 881 TL’ye çıkarıldı. Ancak farkların ne zaman ödeneceği henüz netleşmedi. Peki farklar ne zaman yatacak?

Gürcü ihracatı güçleniyor

Gürcistan, Haziran 2025’te 732,8 milyon dolarlık dış ticaret açığı vererek, son 15 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Geçen yılın aynı ayında bu rakam 781,4 milyon dolardı. Ülke ekonomisinin dış ticaret performansındaki bu iyileşme, özellikle ihracatta …

İstanbul’un 42 yıllık hastane devi iflasın pençesinde

Plastik cerrahiden tüp bebek tedavisine, saç ekiminden genel sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren ve 1983’ten bu yana İstanbul’da hizmet veren özel Çevre Hastanesi, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

Bünyan Hamamı 10 Milyon TL Yatırımla Yenilendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bünyan’daki mevcut hamamı 10 milyon TL’lik yatırımla 1,5 ayda yenileyerek modern bir görünüme kavuşturdu. Hamam, 5 yıldızlı otel konforuyla halkın hizmetine sunulmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin Fransa’ya İki Tekerlekli Araç İhracatı 50 Katına Çıktı

Türkiye’nin otomotiv ihracatında Fransa en fazla artış gösteren ülke oldu, 50 kat büyüdü.

Bursa’da 6.5 Milyon Liralık Dolandırıcılık

Bursa’da iş adamı, yurt dışından fon vaadiyle 5.8 milyon lira dolandırıldı, toplam zarar 6.5 milyon.