Rüşvet operasyonu: Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat için gözaltı kararı

Aziz İhsan Aktaş’ın Önderliğinde Suç Örgütünden 47 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul’da bazı belediyelerde rüşvet skandalı patladı. Belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet verilerek ihale süreçlerinin manipüle edildiği ortaya çıktı. Bu skandalın çıkmasıyla birlikte Aziz İhsan Aktaş liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinden oluşan 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında eski Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da bulunduğu gözaltına alınan isimler arasında yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, suç örgütü lideri Aziz İhsan Aktaş ve diğer şüpheliler hakkında ciddi suçlamalar bulunduğu belirtildi. Organize suç örgütü kapsamında yapılan soruşturmada rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, vergi kaçırma gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan şüpheliler hakkında adli işlemlerin devam ettiği ifade edildi.

Gözaltına alınan 47 kişinin, rüşvet skandalıyla ilgili detaylı soruşturma sürecinin ardından adalete hesap vereceği belirtildi. Soruşturmanın detaylarına ilişkin çalışmaların sürdüğü ve işlemlerin titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

İstanbul’da patlak veren bu rüşvet skandalı, şehirdeki belediyelerde yolsuzluk iddialarını gündeme taşıdı. Suç örgütü üyelerinin adalete hesap vermesi beklenirken, soruşturmanın geniş kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

‘Sazan sarmalı’ dolandırıcılığında 6 tutuklama: Hesaplardaki hareketlilik 70 milyon lira…

Kırklareli merkezli, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıp, yasa dışı bahis oynatanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Şüphelilerin bankada hep hareketlerinin 70 milyon 646 bin 466 lira olduğu belirlendi.

Almanya’nın yeni lideri Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleştirdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Merz’in, gün içerisinde Polonya’ya giderek Başbakan Donald Tusk’ı da ziyaret edeceği bildirildi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir