Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Mersin’de Örtü Altı Domates Hasadı Devam Ediyor

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Mersin’de, kış mevsiminin geride kalmasıyla birlikte örtü altı domates hasadı hız kazandı. Kent genelinde yıllık 1 milyon 200 bin tonun üzerinde domates hasadı yapılırken, bu üretimin yaklaşık %25’i örtü altında gerçekleşiyor. Ağustos ve Eylül aylarında fideleri toprakla buluşturulan domateslerin son hasatlarına yaklaşılırken, baharla birlikte açık tarlalara dikimler başlıyor ve örtü altındaki hasatlar genellikle Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanıyor.

Silifke ilçesinde de örtü altında yetiştirilen domateslerin hasadı devam ediyor. Kilosu 22 ile 25 lira arasında alıcı bulan domatesler, kaliteleriyle de tüketicilerin beğenisini kazanıyor.

Örtü altı domates üretimi yapan Musa Ünüvar, yaptığı açıklamada, “Ağustos ayında fideleri dikmeye başladık. Nisan sonu veya Mayıs’ın ilk haftasına kadar hasadımız sürecek. Toplamda 1,5 dönümde 15 ton civarında rekolte elde edeceğiz” dedi.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Kaynar ise bin 500 dekarlık bölümün örtü altında domates üretimi yapıldığını belirtirken, Nisan ayına kadar toplamda 22 bin 500 ton hasat beklediklerini ifade etti. Ayrıca açık tarlalarda da üretimin başlayacağını ve yaklaşık 8 bin dekarlık alandan 107 bin ton domates beklediklerini söyleyen Kaynar, “22 ile 25 lira arasında değişen fiyatlarla yurtiçi pazarlara ürün gönderiyoruz. Silifke olarak salkım domates üretimine ağırlık verdik. Renk ve kalite anlamında oldukça memnunuz” şeklinde konuştu.

Kaynar, yaklaşık 5 bin ailenin domates üretimiyle meşgul olduğunu ve binlerce kişinin de ekimden hasat aşamasına kadar çalışarak aile bütçelerine katkı sağladığını vurguladı.

Related Posts

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Borsa uçtu, altın tökezledi! İşte haftanın kazançları ve kayıpları

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,64, avro/TL yüzde 0,20 artış, altının gram fiyatı ise yüzde 0,32 azalış kaydetti.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Enflasyon beklentileri yükseldi: Vatandaş karamsar, piyasalar temkinli

Merkez Bankası, Nisan 2025’e ilişkin sektörel enflasyon beklentilerini yayımladı. Piyasa ve reel sektör enflasyon tahminlerini yukarı çekerken, halkın beklentisi ise yüksek seviyede kalmaya devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir