Oğlunun ölümünden gelinini sorumlu tuttu: Mezar başında katletti


Adana’da Mezarlık Ziyaretinde Anne ve İki Kızını Öldüren Sanığın Yargılanması Başladı

Adana’da mezarlık ziyaretinde anne ve iki kızını tabancayla öldüren tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, sanık Şemsettin Erkuvan cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Erkuvan’ın taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Erkuvan, savunmasında, mezarlıkta gerçekleşen olaydan 2 ay önce oğlu Muzaffer Erkuvan’ın öldüğünü belirtti.

“Pişmanım”

Oğlunun intihar ettiğine inanmadığını dile getiren Erkuvan, olay günü oğlunun mezarını ziyarete gittiğini, gelini Güldane, annesi Şenay ve ablası Gaye’nin tesadüfen orada bulunduğunu aktardı.

Erkuvan, “Onları görünce sinirlenip silahımı çıkararak oğlumu kimin öldürdüğünü sormak istedim. Bu sırada gelinim Güldane’ye ‘Niye böyle yaptın? Her şey senin yüzünden oldu’ dedim. O da ‘Sıra sende’ dedi.” şeklinde konuştu. “Sinirlenip hepsine ateş ettim. Öldürme amacım yoktu eğer öyle olsaydı önceden yapardım. Keşke elim kırılsaydı da yapmasaydım. Bir anlık sinirle yaptım, pişmanım.” dedi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasında, sanığın “kasten öldürme” suçundan 3 kez müebbet, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alması gerektiğini belirtti.

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, tutukluluğun devamına karar vererek sanığın savunma hazırlaması için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mezarlığı’nda 21 Ekim 2024’te Güldane Gerçek, daha önce intihar eden Muzaffer Erkuvan’ın mezarını ziyaret etmişti. Bu sırada Erkuvan’ın babası Şemsettin Erkuvan, Güldane Gerçek’i intihardan sorumlu tutarak yanındaki ablası Gaye ve annesi Şenay Gerçek’i tabancayla öldürmüştü.

Polis ekiplerince yakalanan Şemsettin Erkuvan, 26 Ekim 2024’te tutuklanmıştı.


Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

‘Sazan sarmalı’ dolandırıcılığında 6 tutuklama: Hesaplardaki hareketlilik 70 milyon lira…

Kırklareli merkezli, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıp, yasa dışı bahis oynatanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Şüphelilerin bankada hep hareketlerinin 70 milyon 646 bin 466 lira olduğu belirlendi.

Almanya’nın yeni lideri Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleştirdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Merz’in, gün içerisinde Polonya’ya giderek Başbakan Donald Tusk’ı da ziyaret edeceği bildirildi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.