Manisa’da Kırsal Kalkınma İçin ‘Tek Dam’ Projesi Başlatıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hayvan Yetiştiricileri için ‘Tek Dam’ Projesini Hayata Geçiriyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya verdiği önem doğrultusunda, kırsal bölgelerdeki hayvan yetiştiricilerini ‘Tek Dam’ projesi ile bir araya getiriyor. Yenilikçi proje, süt hayvanı yetiştiriciliğinde verimliliği artırmayı, üreticilerin yaşam şartlarını iyileştirmeyi ve bölgesel üretimin sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki hayvan verimliliğini arttırmak, sürülerin iyileştirilmesini sağlamak ve sürdürülebilir bir üretim için yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. ‘Tek Dam’ projesi ile süt hayvanı yetiştiricilerinin bir araya gelmesi, kontrollü üretim yapılması ve ayrıca hayvan üretim süreçlerinde karşılaşılan zorluklara çözüm getirilmesi amaçlanıyor. Kooperatifleşme ve eğitim desteğiyle üreticilerin gelirlerinin artırılması ve ekonomiye katkı sağlanması için yetiştiricilerle bir araya gelindi. Projenin bir diğer önemli amacı evlerin altında hayvan yetiştiriciliği yapılmaması, hijyen şartlarının sağlanması ve ari işletme süt kalitesinde tüketiciye süt ve süt ürünleri sağlanmasıdır. Gölmarmara İlçesi Hacıveliler, Salihli İlçesi Adala ve Taytan, Sarıgöl İlçesi’nde ise Alemşahlı mahallesinde gerçekleştirilen toplantılarda, üreticilerin yaşadığı sorunlar, artan yem fiyatları ve düşük süt fiyatlarından kaynaklanan maddi kayıplar gibi zorluklar ile önerilen tek dam projesinin detayları masaya yatırılarak çözüm önerileri değerlendirildi.

Toplantılara, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Prof. Dr. Yusuf Kurucu ve Salih Fulcun, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Sorumlusu Ziya Duraslı, Adala Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hulki Yaman, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

Üreticilerin kooperatifleşmesi için destek sağlanacak

Bu projeyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi, hem yerel ekonomiye katkı sağlamayı hem de üreticilerin yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. ‘Tek Dam’ projesi, üreticilerin kooperatifleşmesini teşvik ediyor. Kooperatifler gıda sağlığının güvencesi ve üreticinin garantisi olarak gören Manisa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kooperatifleşmek isteyen yetiştiricilere rehberlik edecek ve eğitimler sunarak daha iyi pazarlama ve katma değer oluşturma fırsatları sunacak. Bu sayede üreticilerin gelirleri artırılacak ve kırsal ekonomiye önemli katkılar sağlanacak. Ayrıca, kooperatifleşme ile birlikte üreticilerin sorunlarına ortak çözümler üretmek ve bölgesel hayvancılığı daha güçlü bir temele oturtmak da amaçlanıyor. – MANİSA

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

Ekonomistler, Mehmet Şimşek’in “vergi memuru” kararını eleştirdi; önerilerini sundu

Ekonomistler Prof. Dr. Emre Alkin ile BBVA’nın üst düzey yöneticisi Tufan Cömert, daha yapıcı politikalarla vergi denetimi sağlanabileceğini söyledi

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Hızlı tren kabloları çalındı, insanlar mahsur kaldı

Madrid ile İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesi arasındaki yüksek hızlı tren seferlerinin bakır kablolarının çalınması sonucu durma noktasına gelmesiyle binlerce kişi trenlerde gece boyunca mahsur kaldı.

Bir sonraki Teknofest Şam’da yapılamaz mı? Tarih, coğrafya bizi şah damarınızdan yakaladı. Kıbrıs, Şam, Gazze, Beyrut: Yakın olan İsrail değil, biziz. Yüzyıllar dayanamadı, İsrail mi dayanacak?

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki haritalar fiziki haritalara gö re çok büyük ve birbirine çok yakın. Çünkü zihinlerimiz yakın, çünkü kalplerimiz yakın. Çünkü duygu dünyamız, birlikte gelecek tasavvurumuz yakın. Çünkü siyasi genetiğimiz aynı. İstanbul ile Kahire’nin, Şam ile Beyrut’un, Bağdat ile İsfahan’ın , Bursa ile Bosna’nın, Gazze ile kalplerimizin arasına kimseler sınır koyamaz, koyamıyor da. TARİH, COĞRAFYA BİZİ ŞAH DAMARIMIZDAN YAKALADI… Tarih, coğrafya ve şehirler bizi şah damarımızdan yakalayıp,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir