Macellan’ı yenen kahraman: Kanada’da katliama dönüşen Lapu-Lapu Günü nedir?

Vancouver’da Lapu-Lapu Günü Kutlamaları Trajediyle Sonuçlandı

Kanada’nın Vancouver şehrinde binlerce Filipinli, geleneksel Lapu-Lapu Günü’nü coşkuyla kutladı ancak büyük bir trajedi yaşandı. Kalabalığın arasına dalan bir araç en az 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına neden oldu.

Vancouver’da özellikle orta Filipinler’de önemli bir festival olan Lapu-Lapu Günü, Filipinli reis Datu Lapu-Lapu’nun 1521 yılında İspanyol güçlerini mağlup etmesini onurlandırır. Bu yılki kutlamalar Sunset mahallesinde gerçekleşirken, sokaklar Filipin yemekleri, gelenekleri, canlı performanslar ve kültürel gösterilerle doluydu.

Parti henüz sona ermemişken, bir SUV kalabalığa çarptı ve birçok insanı etkiledi. Polis, olay yerindeki 30 yaşındaki bir Vancouverlıyı tutukladıklarını doğruladı.

Filipin Topluluğu Lapu-Lapu Zaferini Kutluyor

Vancouver’daki Filipin konsolosluğu zor zamanlar için toplumun dayanışma ruhunu ön plana çıkararak herkesi güçlü kalmaya çağırdı. Britanya Kolombiyası hükümeti ise Filipinli-Kanadalı toplumun kültürel katkılarını takdir ederek 27 Nisan’ı Lapu-Lapu Günü olarak resmi tatil ilan etti.

Lapu-Lapu’nun zaferi, Filipin ulusunun sömürgecilik karşıtı direnişinin ve cesur liderlerinin sembolü olarak kabul edilir. Mactan Adası’nda yer alan Lapu-Lapu şehri, reisinin mirasına olan saygıyı canlı tutar.

Related Posts

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

AKP’li belediyeden köprülü kavşak için dudak uçuklatan rakam!

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde yapılacak olan Marangozlar Köprülü Kavşağı için kesenin ağzını açtı.

Zelenskiy: İHA üretmek konusunda ABD ile anlaştık

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, insansız hava araçlarının (İHA) üretilmesine ilişkin ortak çalışmaların artırılması konusunda ABD tarafıyla anlaşmaya vardıklarını bildirdi.

DMM’den Özgür Özel’in iddialarına açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerle yaptığı görüşmelere ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in basın toplantısında dile getirdiği iddialara, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DMM) yanıt geldi. Merkez, söz konusu açıklamaları “gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik” olarak değerlendirdi.

İsveç’teki Rus Ticaret Temsilciliği saldırıya uğradı

Rusya’nın İsveç Büyükelçiliği, İsveç’teki Rus Ticaret Temsilciliğinin bir drone’nun binaya boya atmasıyla bir kez daha saldırıya uğradığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP’nin siyaseti artık karşılıksızdır, her yerden çok pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “CHP’nin siyaseti artık karşılıksızdır. Her yerden çok pis kokular geliyor. Birinci parti olduklarını iddia etmeleri hayalden ibaret” ifadelerini kullandı.