İstanbul’da Oto Sanayilerde Yoğunluk

Kar Yağışı ve Buzlanma İstanbul’da Kazalara Neden Oldu

İstanbul’da yaşanan kar yağışı ve beraberinde oluşan yollardaki buzlanma, sürücülere zor anlar yaşattı. Bu durum, araçlarda meydana gelen hasarları beraberinde getirdi. Sürücüler, araçlarının tamir edilmesi için oto sanayilere yönelerek yoğunluk oluşturdu. Kar yağışının etkisini gösterdiği İstanbul’da, oto sanayilerde karlı günler devam ediyor.

Özellikle kış lastiği takmayan ve araçlarının kışlık bakımını yaptırmayan sürücülerin neden olduğu trafik kazaları arttı. Bu durum, oto sanayilerde işleri yoğunlaştırdı. İstanbul’daki kaporta tamiri yapan işletmelerde tamir faaliyetleri hız kazandı.

Oto sanayilerde araç tamiri yapan ustalar, araçların kış bakımlarının aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Fatih Uygun adlı bir otomobil tamir ustası, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan kar yağışı sonrasında yollarda buzlanmalar oluştu ve maalesef kazalar kaçınılmaz oldu. Özellikle kış lastiği kullanmayan araç sahipleri risk altındalar. Kar yağmadan önce gerekli uyarılar yapılmıştı. Bu gibi durumlarda kışlık bakımlarını yaptırmayan araçların yola çıkmaması önemlidir” şeklinde konuştu.

Bir diğer otomobil tamir ustası Fikret Seyhan ise “Buzlanma nedeniyle oluşan kazalarda kışlık bakımlarını yaptırmayan sürücüler mağdur oldu. Oto sanayiler ve kaportacılarda işler yoğunlaştı. Araç sürücülerinin lastikleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, antifriz kullanımı da önemlidir” ifadelerini kullandı. – İSTANBUL

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

Ekonomistler, Mehmet Şimşek’in “vergi memuru” kararını eleştirdi; önerilerini sundu

Ekonomistler Prof. Dr. Emre Alkin ile BBVA’nın üst düzey yöneticisi Tufan Cömert, daha yapıcı politikalarla vergi denetimi sağlanabileceğini söyledi

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Hızlı tren kabloları çalındı, insanlar mahsur kaldı

Madrid ile İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesi arasındaki yüksek hızlı tren seferlerinin bakır kablolarının çalınması sonucu durma noktasına gelmesiyle binlerce kişi trenlerde gece boyunca mahsur kaldı.

Bir sonraki Teknofest Şam’da yapılamaz mı? Tarih, coğrafya bizi şah damarınızdan yakaladı. Kıbrıs, Şam, Gazze, Beyrut: Yakın olan İsrail değil, biziz. Yüzyıllar dayanamadı, İsrail mi dayanacak?

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki haritalar fiziki haritalara gö re çok büyük ve birbirine çok yakın. Çünkü zihinlerimiz yakın, çünkü kalplerimiz yakın. Çünkü duygu dünyamız, birlikte gelecek tasavvurumuz yakın. Çünkü siyasi genetiğimiz aynı. İstanbul ile Kahire’nin, Şam ile Beyrut’un, Bağdat ile İsfahan’ın , Bursa ile Bosna’nın, Gazze ile kalplerimizin arasına kimseler sınır koyamaz, koyamıyor da. TARİH, COĞRAFYA BİZİ ŞAH DAMARIMIZDAN YAKALADI… Tarih, coğrafya ve şehirler bizi şah damarımızdan yakalayıp,