İnternet tarayıcılarına da yapay zeka geliyor

Yapay Zekâ Destekli Tarayıcı Opera Neon Kullanıcıların Dikkatini Çekiyor

Opera Neon, kullanıcılar adına görevler üstlenebilen yapay zekâsıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Alışveriş yapma, formları doldurma, seyahat rezervasyonları gibi işlemleri kendi başına gerçekleştirebilen tarayıcı, aynı zamanda oyun, internet sitesi veya rapor oluşturabiliyor.

Tarayıcının sol tarafındaki yeni “Chat”, “Do” ve “Make” butonları sayesinde bu özelliklere kolayca erişilebiliyor:

  • Chat: Web üzerinde aramalar yapma, gezilen sayfalar hakkında bilgi alma gibi yapay zekâ sohbet işlevlerini sunuyor.
  • Do: Özel bir yapay zekâ olan “Tarayıcı Operatörü” ile kullanıcı adına işlemler gerçekleştirebiliyor.
  • Make: Kod, metin, oyun gibi içerikleri üretebileceğiniz yaratıcı bir alandır. Tüm bu işlemler, Opera’nın bulutta çalışan sanal makinesi üzerinden gerçekleşiyor ve kullanıcılar çevrimdışıyken bile tamamlanabiliyor.

Opera Neon’un Ücretlendirme Politikası

Opera, Neon’un herkese açık hale geldiğinde ücretli bir hizmet olacağını duyurdu ancak fiyatlandırma detayları henüz paylaşılmadı.

Tarayıcı Savaşları Kızışıyor

Opera, yapay zekâ destekli tarayıcı geliştirme yarışına hızlı ve iddialı bir giriş yapıyor. Benzer projeler üzerinde çalışan Google ve The Browser Company gibi firmalar da bulunuyor. Ancak bu tarz yapay zekâ destekli araçların vaat ettikleri ne kadar başarılı olacak, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacaktır.

Related Posts

Yapay zeka artık videoları gerçek zamanlı olarak dönüştürebiliyor!

Yeni yapay zeka aracı Mirage, canlı videoyu gerçek zamanlı olarak dönüştürebiliyor. Böylece yalnızca bir metin komutuyla oyunlar, videoları ya da gerçek dünyayı istediğiniz gibi görmeniz mümkün olacak.

Gökbilimciler Kara Deliklerin Oluşumunda Alışılmadık Bir Yöntem Keşfetti: Evrenin En Büyük Gizemlerinden Biri Çözülüyor

Kara delikler, evrenin en gizemli ve en güçlü kozmik yapıları olarak bilim insanlarının uzun yıllardır en çok merak ettiği konulardan biri. Ancak NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu’nun sağladığı son veriler, kara deliklerin oluşum sürecine dair bugüne kadar bilinenlerin dışında, alışılmadık bir yolun varlığını ortaya koydu.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Trump’ın gurur projesinde şaibe: Amerikan malı mı değil mi?

Trump Organization’ın Trump Mobile adlı telefon markası hakkında dedikodular bitmek bilmiyor. Telefonun ABD’de üretildiğini açıklyan şirket, internet sitesinden cihazın “ABD’de üretildiğine” dair tüm ifadeleri kaldırdı.

Kirliliğe karşı yerli hamle! Otonom yerli robot denizleri arındırıyor! İşin uzmanları değerlendiriyor

Türkiye, çevre teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Geliştirilen insansız su üstü temizleme robotu “Smartium Clean” deniz ve göl yüzeylerindeki kirliliği hedef aldı. Yaklaşık bir metreye bir metre boyutlarındaki bu otonom araç …

Bir baykuş uzaktan Dünya’yı izliyor: İşte kozmik olayın anlamı…

Yaklaşık 8,6 milyar ışık yılı uzaklıkta, evrenin erken dönemlerinden gelen bir ışık parıltısı, şaşırtıcı bir görüntüyü Dünya’ya taşıyor: Adeta uzaydan gezegenimizi izleyen bir baykuşun yüzü. İşte bu komik mucizenin anlamı…