Hindistan ve Pakistan arasındaki çatışmalar, sivil havacılığı olumsuz etkiledi




Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan Çatışması Sivil Havacılığı Olumsuz Etkiliyor

Hint-Pakistan çatışması, 22 Nisan’da Cammu Keşmir’deki saldırıyla başladı ve 6 Mayıs’ta Pakistan’ın çeşitli bölgelerine füze fırlatmasıyla tırmandı. Bu çatışma, bölgeye yapılan uçuşları aksatarak ve güzergahı kullananların uçuş sürelerini uzatarak sivil havacılığı olumsuz etkiliyor.

22 Nisan’da Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıdan Pakistan hükümetini sorumlu tutan Hindistan, gerilimi tırmandırdı.

Pakistan’ın 24 Nisan’da Hindistan uçaklarına hava sahasını kapatmasının ardından Hindistan da kendi hava sahasında Pakistan’a ait uçuşları yasakladı.

Diğer taraftan, “Flight Radar 24” internet sitesinin verilerine göre, Hindistan’ın Pakistan’daki bazı bölgelere düzenlediği füze saldırısından sonra birçok uçuş iptal edildi. Örneğin, Hindistan’dan 7 Mayıs’ta havalanması planlanan 430 uçuş iptal edilirken, aynı gün Pakistan’dan kalkması beklenen uçuk seferlerinin de yüzde 17’si düzenlenmedi.

Hindistan merkezli Air India, mayıs sonuna kadar alınmış biletlerin parasını iade etme teklifi sunarken, SpiceJet Airlines şirketi de Cammu Keşmir bölgesindeki havalimanlarına uçuşların 10 Mayıs’a kadar askıya alındığını bildirdi.

Pakistan Sivil Havacılık Otoritesi ise üç havaalanındaki uçuş operasyonlarına ara verdiğini duyurdu.

Uzayan Uçuş Süreleri

“Flight Radar 24” sitesine göre, iptal edilen uçuşlar ve hava sahalarının kapanması, uluslararası seferlerde farklı rotalar kullanılmasına neden oldu ve uçuş sürelerini uzattı. Air India’nın Kuzey Amerika ve Orta Asya’ya uçuşları, Pakistan hava sahasını kullanamadığı için farklı rotalar izlemek zorunda kaldı ve uçuş süreleri uzadı.

Öte yandan, Hindistan çıkışlı olmayan bazı uçuşlar da Pakistan rotasını kullanmayı bıraktı. Örneğin, British Airways, Air France ve Swiss International Airlines gibi hava yolu firmaları, Pakistan hava sahasını artık kullanmıyor.

İptal edilen uçuşlar ve uzayan seferler, yakıt harcamalarını artırarak havayolu firmalarının maliyetlerini yükseltiyor ve milyonlarca dolar zarara neden olabileceği öngörülüyor.


Related Posts

Tutdere’ye yapılan ‘haksızlık’ dedi, istifa edip CHP’ye geçti

Adıyaman Belediyesi YRP’li Meclis Üyesi Halil İzci CHP’ye geçti, rozetini Özgür Özel taktı. CHP’nin meclisteki sandalye sayısı 21’e çıktı.

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 4 yaralı

Bursa’da otomobillerin çarpışması sonucu 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

Kıyıdan kıyıya orman! 50 milyon ağaçlık

Birleşik Krallık, çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanında dev bir adım atıyor. Hükümetin geçtiğimiz hafta duyurduğu iddialı bir projeyle, Kuzey İngiltere’de Liverpool’dan Hull’a uzanan 200 kilometrelik bir koridorda 50 milyon ağaç dikilerek …

Fransa Genelkurmay Başkanı: “Rusya, Avrupa’nın baş düşmanıdır”

Fransa’nın Ukrayna’ya verdiği güçlü destek sonrası Rusya tarafından “baş düşman” ilan edildiği açıklandı. General Burkhard, Moskova’nın Fransa’ya yönelik tehditlerini hem karada hem denizde hem de uzayda artırdığına dikkat çekti. Fransız ordusunun en …

Balmumcu Alt Geçidi’nde özel halk otobüsü alev aldı

Beşiktaş’ta alt geçitte alev alan İETT’ye bağlı özel halk otobüsüne itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor.

X’e ‘algoritma’ soruşturması

X’e ‘algoritma’ soruşturması