Eşi Gözdem Ongun da gözaltına alınmıştı… Murat Ongun’dan ilk açıklama: ‘Hani eşler, çocuklar kutsaldı?’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Operasyonda 50 Kişi Gözaltında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik gerçekleştirilen “Saray” talimatlı operasyonda, İstanbul Su ve Kanalizasyon Müdürü (İSKİ) Şafak Başa ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay dahil olmak üzere 50 kişi daha gözaltına alındı.

53 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı Verildi

Soruşturma kapsamında toplam 53 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu doğrultuda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda 50 isim gözaltına alındı.

Ev ve İş Yerlerinde Aramalar Yapıldı

Gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde detaylı aramalar gerçekleştirildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gülten, Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB Teknoloji Grup Başkanı Erol Özgüner, Eski Mezarlık İşleri Dairesi Başkanı Ayhan Koç, eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy ve Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun da gözaltına alındığı belirtildi.

Gözde Ongun ve Can Akın Çağlar da Gözaltında

Gözaltına alınanlar arasında, tutuklu İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un eşi Gözde Ongun ve 19 Mart operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da bulunmaktadır. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun ağabeyi Cevat Kaya da gözaltına alınanlar arasındadır.

Murat Ongun’dan Duygu Dolu Açıklama

Eşi gözaltına alınan Murat Ongun, duygusal bir şekilde dostlarına seslendi. “Hani eşler, çocuklar kutsaldı?” diyen Ongun, “Dostlarım; babaları cezaevinde, anneleri nezarethanede olan çocuklarımı yalnız bırakmayın” şeklinde konuştu.

Ongun’un paylaşımı şöyle:

“‘Sırada ne var’ demiştim. Kutsallara saldırı varmış. Eşim olmaktan başka suçu (!) olmayan kıymetlimi, çocuklarımın yanında şafak vakti gözaltına aldınız. Hani eşler, çocuklar kutsaldı? Hani onlar, siyasi kavgalardan muaftı? VİCDANSIZSINIZ! Dostlarım; babaları cezaevinde, anneleri nezarethanede olan çocuklarımı yalnız bırakmayın.”

Kaynak

Related Posts

Hindistan’dan medyaya uyarı: Operasyonlarını canlı yayımlamayın

Hindistan’daki Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı, ulusal güvenlik gerekçesiyle medya kuruluşlarına ve sosyal medya kullanıcılarına, savunma operasyonları hakkında canlı yayın yapmama ve hassas bilgileri paylaşmama çağrısında bulundu.

Kandilli’den İstanbul depremi raporu: “Artçılar 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştı”

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından yayımladığı raporda, 445 artçı sarsıntının kaydedildiğini belirtti. Ayrıca raporda, artçıların 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı vurgulandı.

Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy gözaltına alındı. Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

CHP’den yeni gözaltı dalgasına peş peşe tepki: ‘İBB’nin kapısına kilit vurun da rahatlayın!’

İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonda 53 kişi hakkında çıkarılan gözaltı kararına CHP’li isimlerden tepki yağdı. CHP’li Selin Sayek Böke, “Amaçları çok açık, İBB’yi çalışamaz hale getirmek” derken; CHP’li Burhanettin Bulut ise “İBB’nin kapısına kilit vurun, çalışamaz hale getirin de rahatlayın” dedi.

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 26 Nisan 2025

Son depremler…Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler.. 26 Nisan 2025 deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu? Son deprem büyüklüğü ne kadar? Yakınımdaki depremler nelerdir? Anlık deprem mi oldu? Son dakika canlı deprem Türkiye haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Ankara’da deprem mi oldu? İzmir’de deprem mi oldu? Hangi illerde deprem oldu ve hissedildi? Bugün deprem mi oldu? Deprem ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son hangi bölgede deprem oldu? Deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Zaharova: Ukrayna istihbaratı suikasta dahil olmuş olabilir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’da Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Yaroslav Moskalik’in suikast ile öldürülmesine ilişkin, “Moskalik’in, doğu Ukrayna’daki çatışmanın çözümüne yönelik Minsk Temas Grubu ve Normandiya Dörtlüsü platformlarında görev yaptığı döneme dayanan bağları göz önüne alındığında, Ukrayna istihbarat servislerinin bu suikaste dahil olmuş olabileceğine dair gerekçeler mevcut” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir