Erzurum’da “Kahvaltı Festivali”: 55 çeşit ürün yer alıyor

Erzurum’da İlk Kez Düzenlenen Kahvaltı Festivali Büyük İlgi Gördü

Erzurum, 27’si tescilli 55 çeşit ürünün yer aldığı zengin kahvaltı kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen “Kahvaltı Festivali” ile adından söz ettirdi. Festival kapsamında, Erzurum kahvaltısının eşsiz lezzetleri meraklılarını stantların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi”nde yer alan Erzurum, renkli festivale ev sahipliği yaparak büyük bir coşku yaşadı.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, kent protokolü ve vatandaşların yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve işletmeler de katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen festivalde, kahvaltının vazgeçilmezi olan 27 tescilli ve toplamda 55 çeşit ürün kahvaltı severlerin beğenisine sunuldu. Kuyrukların oluştuğu stantlarda vatandaşlar, keyifle tabaklarını doldurarak eşsiz lezzetleri denediler. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, binlerce yıllık tarihe sahip olan Erzurum’un zengin yemek kültürünü tanıtmak adına bu tür organizasyonların önemli olduğunu vurguladı.

Erzurum Kahvaltısının 27 Çeşidi Tescilli

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, kente özgü kahvaltıda yer alan 55 çeşit üründen 27’sinin tescilli olduğunu belirtirken, diğer ürünlerin de tescil sürecinin devam ettiğini açıkladı. Aynı zamanda arkeo gastronomi uzmanı ve Antalya Belek Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, festivalde yaptığı konuşmada, Erzurum’un zengin mutfak kültürünü ve coğrafi işaretli ürünlerin korunmasının önemini vurguladı.

Festival Akşam Saatlerine Kadar Devam Edecek

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, kentte 61 ürünün tescil aldığını belirtirken; UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Erzurum’un kültür ve yemeklerinin korunmasının önemine dikkat çekti. Festival, akşam saatlerine kadar devam edecek ve ziyaretçilere Erzurum’un eşsiz yemek kültürünü anlatan bir kitap hediye edilecek.

  • Erzurum’da ilk kez düzenlenen Kahvaltı Festivali, kentin zengin kahvaltı kültürünü tanıtmayı amaçladı.
  • Festivalde 27’si tescilli 55 çeşit ürün kahvaltı severlerle buluştu.
  • Erzurum’un tarihi ve kültürel mirasını yansıtan festival, büyük ilgi gördü.
  • Ünlü isimlerin de katıldığı etkinlik, akşam saatlerine kadar devam edecek.

Related Posts

Azerbaycan basınının 150 yıllık hafızası müzede

Azerbaycan’da basın hayatının 150. yılının kutlandığı günlerde Şark Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, kişisel ofisini ülkenin basın tarihine ışık tutan özel müzeye dönüştürdü.

‘Geri zekâlıya anlatır gibi anlatıyoruz’ diyen Bakan Tekin’den geri adım

LGS’deki şaibe iddialarına dair “Geri zekâlıya anlatıyor gibi anlatıyoruz, anlamıyorlar” diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den özeleştiri geldi. Bakan Tekin üslubu için ‘kaba’ ifadesini kullandı.

Akademi Giriş Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 13 Temmuz Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden ortak açıklama: Rektör atamalarına dair yasa bir demokrasi ayıbıdır!

TEMU Türkiye’ye geldi mi? Temu Türkiye’de var mı, açıldı mı?

Çin merkezli e-ticaret platformu TEMU Türkiye operasyonlarını başlattı. Daha önce, Çin Halk Cumhuriyeti merkezli e-ticaret platformu TEMU’nun yetkilileri, yükümlülükleri hatırlatılmak üzere Ticaret Bakanlığı’nda toplantıya çağrılmıştı. Toplantıda Ticaret Bakanlığı tarafından, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükleri hatırlatılmıştı. Bunun ardından Temu Türkiye temsilciliği işlemlerini hızlandırdı. Peki, Temu Türkiye açıldı mı, Temu Türkiye’ye geldi mi? İşte detaylar…