CHP’li Gürer’den korkutan ‘zirai don’ senaryosu: ‘Önümüzdeki yıl üretimi sürdürmek mümkün olmayabilir’

Niğde Milletvekili Gürer: Zirai Don Zararları Üreticileri Zor Durumda Bıraktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticileri ziyaret ederek Türkiye genelinde hissedilen zirai don olayının tarımsal üretimde ciddi kayıplara neden olduğunu belirtti. Özellikle bahçe ürünlerinde meydana gelen zararlarla birlikte üreticilerin zor bir dönemle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Gürer, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de ceviz üretiminin yüzde 80’ini karşılıyorduk ancak bu yıl büyük zararlarla karşı karşıyayız. Sadece ceviz değil; erik, şeftali ve diğer sert çekirdekli meyve ağaçları da zarar gördü. Üreticilerin bu yıl ürün alması neredeyse imkansız.”

“Devlet Tarafından Tüm Zararlar Karşılanmalı”

Üreticileri büyük bir mali yük altına sokan bu durum, tüm zararların devlet tarafından karşılanması gerekliliğini ortaya koyuyor. Aksi halde tarımsal üretim ve bahçelerin geleceği tehlikeye girebilir. TARSİM sigortası olsun olmasın, tüm üreticilerin zararları devlet tarafından telafi edilmelidir.

Tomurcuklanma dönemine giren ve çiçek açan ürünler zorlu hava koşullarından olumsuz etkilendi. Bazı ürünlerde meyve oluşmazken üreticiler büyük kayıplarla karşı karşıya kaldı. Bu durum, önümüzdeki yılın üretimini de riske atabilir.

“Devlet Desteği Şart: Üreticiler Zor Durumda”

Ceviz, badem, şeftali, kayısı, elma gibi ürünlerde yaşanan kayıplar, çiftçileri zor durumda bıraktı. Üzüm bağlarında da ciddi hasarlar meydana geldi. Üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için acil adımlar atılmalıdır. Devlet desteği olmadan, önümüzdeki yıl tarımsal faaliyetleri sürdürmek mümkün olmayabilir. Bahçelerin kurtarılması ve üretimin devamı için devletin destek sürecini başlatması gereklidir.

Related Posts

Üsküdar’da Satırlı Şüpheli Araçlara Zarar Verdi

Üsküdar’da bir kişi, elinde satırla park halindeki araçlara zarar verdi. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Belediye başkanının içinde bulunduğu araç takla attı: 3 yaralı

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger ve 2 kişi yaralandı.

Bornova 1877, Alper Aşkın ile Anlaştı

Bornova 1877, stoper Alper Aşkın ile resmi sözleşme imzaladı. Alper, son olarak 1922 Konyaspor’daydı.

Hakkari Valisi Ali Çelik Çukurca’da İncelemelerde Bulundu

Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca ilçesinde kamu hizmetleri ve turizm projelerini yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyareti sırasında kadın istihdamı ve kültürel mirasa yönelik projeleri değerlendirdi.

Bugün hava nasıl olacak: Trakya’ya yağış müjdesi

Meteoroloji’nin tahminlerine göre bugün Marmara’nın Trakya kesimi ve Doğu Karadeniz kıyıları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Antalyaspor, Süper Lig’de 9 sezon sonra bir ilki başardı

Antalyaspor, Süper Lig’de 9 sezon sonra 2’de 2 yaparak başladı.