Bitki çayı içerken sağlığınızı riske atmayın: Kurutma oranına dikkat!

Yozgat’ta Kış Çaylarına Talep Artıyor

Yozgat’ta aktarlık yapan Yakup Yılmaz, havaların soğuk olmasından dolayı kış çaylarına olan talebin arttığını belirtti. C vitamini zengini ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi ürünleri müşterilere önerdiğini dile getiren Yılmaz, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin daha fazla tercih edildiğini söyledi.

Yılmaz, adaçayı, ıhlamur, altın otu, ebegümeci, karanfil gibi birçok karışık kış çayı çeşidinin bulunduğunu ve hastalık türüne göre önerilen bitkilerin değişebileceğini vurguladı. Boğaz ağrısı yaşayanlara ebegümeci ve adaçayı kombinasyonunu önerdiklerini belirterek, bu karışımın boğaz iltihabına iyi geldiğini belirtti. Güçlü öksürük şikayeti olanlara ise ayva yaprağını tavsiye ettiklerini kaydeden Yılmaz, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için ise ıhlamur ve kuşburnu önerdiklerini ifade etti.

“Bitkileri Fazla Kullanmak Doğru Değil”

Her bitkinin dozunda kullanılması gerektiğini belirten Yılmaz, bitkilerin aşırı tüketilmesi durumunda sindirim problemleri yaşanabileceğini söyledi. Ölçülü ve belirli periyotlarda kullanmanın önemine işaret eden Yılmaz, örneğin bir hafta kullanıldıktan sonra vücudun dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“Ihlamurun Kilosu 2 Bin Lira”

Bitki çaylarının küçük paketler ya da kilo olarak satıldığını aktaran Yılmaz, çok kurutulmamış bitki çaylarının tüketilmesini önererek, “Ihlamurun kilosu 2 bin lira, kuşburnunun kilosu 200 lira, paketli kış çayları ise 90 ile 60 lira arasında değişiyor” dedi. Geçmişte yaşanan yangınlar nedeniyle ıhlamur ağaçlarının da zarar gördüğünü ve piyasada ıhlamur bulmanın zorlaştığını belirten Yılmaz, fiyatların astronomik şekilde arttığını ve vatandaşların az miktarda almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Related Posts

İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

İş bırakan aile hekimleri hakkında yargı önemli bir karar verdi. Türk Tabipler Birliği karar hakkında açıklama yaptı. 

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleştirildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Oslo Üniversitesi, Emory Üniversitesi ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği (MENATOX) işbirliğiyle “Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. İstanbul Medipol …

Hidrosefali Hastası Göktuğ’un İlk 23 Nisan Kutlaması

AMASYA’da hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara, ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sağlık ekiplerinin sürpriz ziyaretiyle kutladı. Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi …

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

IĞDIR’da 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak yaşamını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham kaynağı oluyor. Yalnız yaşayan …