Bakanlıktan Ramazan Bayramı öncesinde fiyat denetimi

İstanbul’daki Marketlerde Fiyat Denetimleri Artıyor

Ticaret Bakanlığı ekipleri, İstanbul’daki marketlerde gerçekleştirdikleri denetimlerle ürünlerin gramajlarından fiyat değişim tarihlerine kadar birçok detayı inceledi. İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, yapılan denetimlerin devam ettiğini belirterek, piyasa denetimlerinin önemine vurgu yaptı.

Menteşe, ramazan ayı öncesinde, ramazan ayında ve bayram öncesi denetimlere ağırlık verdiklerini ifade ederek, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını ve dürüst esnaflar arasındaki rekabet ortamını korumayı amaçladıklarını belirtti.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun doğrultusunda yaklaşık 30 ilçede denetimler gerçekleştirdi. Ocak ayından bu yana 1 milyon 400 bin ürün incelendi ve yaklaşık 30 bin üründe eksiklik tespit edilerek idari yaptırımlar uygulandı.

Menteşe, restoranlar ve marketlerde fiyat denetimlerinin devam ettiğini, bazı ürünlerde yüzde 15-30 arasında indirimlerin olduğunu belirterek, anormallik görülen durumlarda bakanlığa bildirildiğini kaydetti.

Fiyat Değişim Tarihleri İncelendi

Menteşe, denetimlerde fiyat değişim tarihlerinin olmadığı ürünlerin tespit edildiğini ve gereken işlemlerin yapıldığını aktardı. Ayrıca, et reyonunda yüksek fiyat görülen ürünlerle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, gereken müdahalenin yapılacağını ifade etti.

KAYNAK: AA

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

Ekonomistler, Mehmet Şimşek’in “vergi memuru” kararını eleştirdi; önerilerini sundu

Ekonomistler Prof. Dr. Emre Alkin ile BBVA’nın üst düzey yöneticisi Tufan Cömert, daha yapıcı politikalarla vergi denetimi sağlanabileceğini söyledi

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Hızlı tren kabloları çalındı, insanlar mahsur kaldı

Madrid ile İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesi arasındaki yüksek hızlı tren seferlerinin bakır kablolarının çalınması sonucu durma noktasına gelmesiyle binlerce kişi trenlerde gece boyunca mahsur kaldı.

Bir sonraki Teknofest Şam’da yapılamaz mı? Tarih, coğrafya bizi şah damarınızdan yakaladı. Kıbrıs, Şam, Gazze, Beyrut: Yakın olan İsrail değil, biziz. Yüzyıllar dayanamadı, İsrail mi dayanacak?

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki haritalar fiziki haritalara gö re çok büyük ve birbirine çok yakın. Çünkü zihinlerimiz yakın, çünkü kalplerimiz yakın. Çünkü duygu dünyamız, birlikte gelecek tasavvurumuz yakın. Çünkü siyasi genetiğimiz aynı. İstanbul ile Kahire’nin, Şam ile Beyrut’un, Bağdat ile İsfahan’ın , Bursa ile Bosna’nın, Gazze ile kalplerimizin arasına kimseler sınır koyamaz, koyamıyor da. TARİH, COĞRAFYA BİZİ ŞAH DAMARIMIZDAN YAKALADI… Tarih, coğrafya ve şehirler bizi şah damarımızdan yakalayıp,