İBB’de yılbaşı gecesi önlemleri: Metro 24 saat çalışacak, toplu taşıma ücretsiz

İstanbul’da Yılbaşı Gecesi Toplu Ulaşıma Özel Planlamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yılbaşı gecesi için özel önlemler aldı. İhtiyaçların hızlı bir şekilde karşılanması ve kesintisiz hizmet için belirli ekipler görevlendirildi.

Yılbaşı gecesi beklenen kalabalık nedeniyle toplu taşıma araçları için ek seferler düzenlendi. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), 31 Aralık’ta 832 farklı güzergahta 64 bin sefer yaparken yılbaşı gecesi için de toplamda 25 farklı hatta 304 ek sefer düzenleyecek. Gece boyunca devam edecek metrobüs hizmeti de 221 ek sefer ile desteklenecek.

İBB’ye bağlı toplu taşıma hizmetlerinde, dini ve ulusal bayramlar ile resmi tatillerde olduğu gibi 1 Ocak’ta da kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine 24 saat boyunca ücretsiz hizmet sunulacak.

Metro Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

İstanbul’daki M1A, M1B, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8 ve M9 metro hatları, 1 Ocak’ta 24 saat boyunca açık olacak.

Ayrıca, T1, T3, T4, T5 tramvay hatları ile F1 ve F4 füniküler hatları saat 02.00’ye kadar seferlerine devam edecek. Şehir Hatları vapurları da 31 Aralık’ta yılbaşı gecesi için ek seferler düzenleyecek.

Yılbaşı gecesi tüketici hakları ihlalleri, dilencilik, izinsiz ilan ve reklamlar, kaçak hafriyat dökümü, seyyar ve izinsiz faaliyetleri önlemek amacıyla zabıta ekipleri vardiya usulüyle görev yapacak.

Related Posts

302 tablo kayıp

Türkiye’nin farklı illerindeki müzelerde ‘Kayıp eser’ sayısı arttı. Adana, Gaziantep ve Ankara’daki müzelerde milyon dolarlık eserler kayboldu.

Meteoroloji yaklaşan fırtınayı açıkladı: Okullar tatil edildi

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, bazı şehirlerdeki kriz yönetim merkezleri ile acil durum komiteleri yaşanan kum fırtınası nedeniyle okulların tatil edilmesi kararı verdi. OKULLAR TATİL EDİLDİ Ülkenin batısında etkili olan kum fırtınası …

‘Ehliyet’ operasyonu: 12 kişi gözaltına alındı

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Nitelikli Dolandırıcılık, 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanuna Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir operasyona imza atıldı.

İstanbul’da diplomasi rüzgarı: İran 16 Mayıs’ta İngiltere Fransa ve Almanya ile nükleer konuda görüşme yapacak

İran ile E3 olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya’nın 16 Mayıs’ta İstanbul’da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde nükleer konuda bir araya geleceği açıklandı.

Trump: İstanbul’a Rubio gidecek

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’da yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmeleri için İstanbul’da yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun gideceğini açıkladı.

ABD’den 9 Bin Afgan İçin Geri Dönüş Kararı: TPS Programı Sona Eriyor

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Afganistan vatandaşları için uygulanan Geçici Koruma Statüsü (TPS) programını sonlandırma kararı aldı. Kararın, ülkede yaşayan yaklaşık 9 bin Afgan’ı sınır dışı riskiyle karşı karşıya bırakabileceği belirtiliyor.