Avusturya’daki yeni çevre tasarısına tepkiler sürüyor

Avusturya’da Yeni Çevre Düzenlemesi Tartışmaları Alevlendiriyor

Avusturya’nın Oberösterreich eyaletinde iktidardaki ÖVP ve FPÖ’nün ortaklaşa hazırladığı yeni düzenleme, eyaletin dörtte birinde rüzgâr türbinleri ve bağımsız güneş enerjisi projelerini yasaklamayı hedefliyor. Ocak ayından bu yana gündemde olan tasarı, yalnızca çevreci partiler tarafından değil, artık iş dünyası tarafından da eleştiriliyor.

Yeşiller Partisi Eyalet Bakanı Stefan Kaineder, düzenlemeyi “eyaletin itibarı için bir utanç” olarak nitelendirirken, rüzgâr türbinlerinin enerji fiyatlarını düşürdüğünü vurguladı. Kaineder aynı zamanda Freistadt bölgesindeki Sandl kasabasında planlanan büyük bir rüzgâr parkının, bölgede Elch adı verilen geyiklerin yaşadığı iddiasıyla reddedilmesini “bir halkla ilişkiler felaketi” olarak değerlendirdi. Elch türü Avusturya’da yerleşik değil, yalnızca birkaç kez görüldüğü rapor edildi.

ÖVP’ye yakın bir kuruluş olan Wirtschaftskammer (İş Dünyası Odası) bile tasarıya karşı çıkarak, Sandl dahil tüm projelerin gerçekleşmesini desteklediğini belirtti. Kurum, tasarının istihdamı, ucuz elektriği ve yatırımları tehdit ettiğini ifade etti.

Eyalet genelinde 52 kurumdan gelen görüşlerin büyük kısmı olumsuz yönde. Konu, perşembe günü yapılacak meclis oturumunda merkezi bir konu olacak.

Related Posts

Eşeğin başına çuval geçirdi sopayla eziyet etti!

Sivas’ın Kangal ilçesinde bir kişinin başına çuval geçirdiği eşeği dakikalarca sopayla dövdüğü görüntüler tepki çekti. Gözaltına alınan S.C., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ABD’li Papa’nın gelecek dönemi, bu üç mesajda gizli

Papa Francis’in ardından seçilen Leo XIV, Aziz Petrus Bazilikası’ndan halkı selamladı, barış ve adalet mesajları verdi, geleneksel papalık kıyafetleriyle köklere vurgu yaptı. Peru’da misyonerlik yapan ABD doğumlu Papa, seçtiği isim ve sözleriyle yeni dönemin ilk sinyallerini verdi.

Gülaylar’ın sahibi 24 saatte 3 kez ifade değiştirdi: AKP’li isimleri çıkardı, serbest kaldı…

İBB operasyonunda tutuklanan Mehmet İlhan Gülay 3’üncü kez ifade verdi. Gülay’ın yeni ifadesinde o dönem İzmir’de bulunan İPA Başkanı Buğra Gökce’nin adı eklendi, AKP’li simler ise çıkarıldı. Gülay, ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Müebbetle aranıyordu: 2 kadın katili firari yakalandı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 2 kadını öldürmekten hakkında 2 kez müebbet cezası verilen firari G.S. (53), polisin düzenlediği baskınla yakalandı.

Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti

Güney Amerika ülkesi Şili’de ambulans uçağın düşmesi sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Google ambargosu Meclis’te tartışıldı: Muhalefetten Google yetkililerine “Türkiye’de bağımsız gazeteciliği yok ediyorsunuz” eleştirisi

“Tekel durumunuzun dayatmaları ve zorbalığınız var. Haber trafiğinde birinci olan siteler sizin algoritmalarınızdan sonra yok oluyorlar. Trafik düştüğü için Basın İlan Kurumu’ndan gelen kamu ilanları da gidiyor”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir