İnek hırsızından sonra evlat katili

Evlat Katili, CHP Liderine Yumruk Atan Saldırganın Geçmişi Ortaya Çıktı

CHP lideri Özgür Özel’e yumruk atarak saldıran 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu’nun iki çocuğunu öldürdüğü, ikisini de yaraladığı ortaya çıktı. Tengioğlu, 2004’te Hatay’ın İskenderun ilçesinde odalarında uyuyan çocukları; 17 yaşındaki kızı Mutlu ve 19 yaşındaki oğlu Barış’ı tabancayla vurarak öldürdü, bir çocuğunu yaraladı ve diğer kızının da silah seslerine uyanıp ikinci kattaki evlerinin balkonundan atlayıp kurtuldu. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada “Hırsızlık ve tehdit suçlarından kaydı olan ve müebbet hapis cezası alan S.T, 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılmıştır.” dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın saldırıda azmettirici olup olmadığını araştırdığı bildirildi. Dönemin gazetelere yansıyan haberlerde Tengioğlu, eşine kızdığı için çocuklarını anneler gününde öldürdü.

BAKAN: ESKİ MEVZUAT

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü ifade etti ve saldırganla ilgili kamuoyunda “müebbet aldı, serbest bırakıldı” yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: “Söz konusu şahsın, 2004 yılında iki çocuğunu kasten öldürme ve iki çocuğunu da kasten yaralama suçlarından İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce iki kez müebbet hapis ve süreli hapis cezalarına çarptırıldığı anlaşılmıştır. 2005 yılında AK Parti iktidarları döneminde yapılan köklü reformlarla Türk Ceza Kanunu ve Ceza İnfaz Kanunu tamamen değiştirilmiş; hem suçlara öngörülen cezalar artırılmış, hem de infaz süreleri uzatılmıştır. Ancak saldırgan, bu değişikliklerden önce suç işlediği için eski mevzuata göre cezaevinden tahliye edilmiştir.

CHP liderlerine hep saldırılıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldırı, akıllara diğer CHP liderlerine yönelik saldırı ve suikast girişimlerini getirdi. 2019’da Ekrem İmamoğlu kazanmasına rağmen iptal edilen ilk İstanbul yerel seçiminden haftalar sonra 21 Nisan’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelikti. Şehit sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenazesine katılan Kılıçdaroğlu linç girişimine maruz kaldı.

Kalabalık, Kılıçdaroğlu’nun alındığı ev için “Yakın bu evi” diye bağırdı. Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı ve CHP genel merkezine götürüldü. Kılıçdaroğlu’na yumrukla saldıran ve kısa süre gözaltında kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Osman Sarıgün’ün daha önce “inek hırsızlığı”ndan hakkında işlem yapıldığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Milliyetçi Cephe hükümetinin kurulduğu 1970’li yıllarda yoğunlaşan birçok saldırı ve suikast girişiminin hedefi oldu. Bunlardan en önemlileri 23 Temmuz 1976’da New York’ta ve 1975’te Gerede’de gerçekleşti.

Related Posts

Trump’tan Alcatraz hapishanesinin yeniden açılması talimatı

ABD Başkanı Donald Trump, California eyaletinin San Francisco kentinde bulunan ve müzeye çevrilen Alcatraz hapishanesinin “azılı suçlular” için yeniden açılması konusunda Federal Cezaevleri Bürosu’na talimat verdi.

Trump, filmlere konu olan dünyanın en ünlü hapishanesini yeniden açıyor

Clint Eastwood, Sean Connery ve Nicolas Cage gibi film yıldızlarının rol aldığı ve bir çok film ve diziye konu olan ünlü Alcatraz hapishanesi yeniden açılıyor. Trump, “azılı suçlular” için San Francisco’daki tarihi cezaevinin restore edilip genişletilmesi talimatını verdi.

Trump’tan yeni vergi kararı: Yüzde 100 çıkarma talimatı verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

Halil Falyalı’nın sağ kolu Cemil Önal Hollanda’da öldürüldü… ‘Türkiye’den bir milletvekili görüşecekti, biletini bile almıştı’

Halil Falyalı’nın sağ kolu Cemil Önal’ın Perşembe günü Hollanda’da infaz edilmesinin ardından, bir milletvekilinin Önal ile görüşmek için Amsterdam’a gideceği ancak ziyaret gerçekleşmeden önce suikastın gerçekleştiği ortaya çıktı.

Çarşaf yüklü kamyonet alev topuna döndü

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde seyir halindeki çarşaf yüklü kamyonette elektrik aksamından kaynaklı yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangında, araç kullanılamaz hale geldi.

Nemrut’a giden vatandaşlara bozayı uyarısı

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’ne giden piknikçileri, kış uykusundan uyanan bozayılar konusunda uyardı.