Fed’in Bej Kitabı: Tarife belirsizliği ekonomik görünümü kötüleştiriyor

Fed, “Bej Kitap” Raporunu Yayımladı

Federal Rezerv, Amerikan ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunun nisan sayısını yayımladı.

Raporda, bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan verilere göre, ekonomik faaliyetin bir önceki dönemle neredeyse aynı düzeyde seyrettiği belirtildi.

Uluslararası ticaret politikasındaki belirsizliklerin genel bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, otomobil dışı tüketici harcamalarının genel olarak düşük seyrettiği ancak bazı bölgelerde, tarife öncesi yoğun tüketim malları satışlarının görüldüğü vurgulandı.

Raporda yer alan değerlendirmelerde, özellikle tarife belirsizliği nedeniyle bazı bölgelerde ekonomik görünümün kötüleştiği ifade edildi.

İstihdamın büyük çoğunlukla düşük bir seviyede sabit kaldığı veya hafif bir artış gösterdiği belirtilen raporda, ücret artışlarının genel olarak sınırlı bir hızda gerçekleştiği, birçok bölgede ise artışın yavaşladığı bildirildi.

Raporda ayrıca, fiyatların genel olarak bir önceki döneme benzer şekilde arttığı ve tarife kaynaklı girdi maliyetlerindeki yükselişin firmaları endişelendirdiği vurgulandı.

Çoğu işletmenin ek maliyetleri müşterilere yansıtmayı düşündüğü ancak bazı sektörlerde maliyet artışlarının marjları daralttığına işaret edilen raporun sonuçları, ekonomik belirsizliğin şirketler üzerindeki etkisini açıkça ortaya koymaktadır.

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

Ekonomistler, Mehmet Şimşek’in “vergi memuru” kararını eleştirdi; önerilerini sundu

Ekonomistler Prof. Dr. Emre Alkin ile BBVA’nın üst düzey yöneticisi Tufan Cömert, daha yapıcı politikalarla vergi denetimi sağlanabileceğini söyledi

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Hızlı tren kabloları çalındı, insanlar mahsur kaldı

Madrid ile İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesi arasındaki yüksek hızlı tren seferlerinin bakır kablolarının çalınması sonucu durma noktasına gelmesiyle binlerce kişi trenlerde gece boyunca mahsur kaldı.

Bir sonraki Teknofest Şam’da yapılamaz mı? Tarih, coğrafya bizi şah damarınızdan yakaladı. Kıbrıs, Şam, Gazze, Beyrut: Yakın olan İsrail değil, biziz. Yüzyıllar dayanamadı, İsrail mi dayanacak?

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki haritalar fiziki haritalara gö re çok büyük ve birbirine çok yakın. Çünkü zihinlerimiz yakın, çünkü kalplerimiz yakın. Çünkü duygu dünyamız, birlikte gelecek tasavvurumuz yakın. Çünkü siyasi genetiğimiz aynı. İstanbul ile Kahire’nin, Şam ile Beyrut’un, Bağdat ile İsfahan’ın , Bursa ile Bosna’nın, Gazze ile kalplerimizin arasına kimseler sınır koyamaz, koyamıyor da. TARİH, COĞRAFYA BİZİ ŞAH DAMARIMIZDAN YAKALADI… Tarih, coğrafya ve şehirler bizi şah damarımızdan yakalayıp,