Stresli ve yorgunsanız tehlike kapıda! Vücutta yıllarca kalan Zona virüsünün tedavisi…

ZONA HASTALIĞI VE ÖNEMİ

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Makbule Dündar, son zamanlarda sıkça karşılaşılan zona hastalığına dair önemli bilgiler verdi. Dr. Dündar, stres, yorgunluk veya enfeksiyon gibi etmenlerin virüsün tekrar aktif hale gelmesine sebep olabileceğini vurguladı.

Zona Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın belirli bölgelerde uyuşma ve karıncalanma hissi ile başladığını belirten Dr. Dündar, “Ardından şiddetli ağrı ve içi sıvı dolu kabarcıklarla kendini gösterir. Zona erken teşhis edilmelidir. Döküntüler ortaya çıktıktan sonra ilk 3 gün içinde tedaviye başlanması, tedavinin başarısını artırır” ifadelerine yer verdi.

Kalıcı Görme Kaybına Sebep Olabilir!

Zona konusunda uyarılarda bulunan Dr. Dündar, “Zona sadece vücuttaki ağrılı lezyonlarla sınırlı değil. Yüz ve göz bölgesinde ortaya çıktığında, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle gözdeki zona lezyonları, kalıcı görme kaybına neden olabilir. Bu yüzden, zona şüphesi bulunan hastaların erken dönemde bir dermatoloji uzmanına başvurması büyük önem taşır” şeklinde konuştu.

”Aşılama Şiddetle Önerilmektedir”

Son yıllarda, Türkiye’de de uygulanan zona virüsüne karşı geliştirilen aşıların önemine dikkat çeken Dr. Dündar, “Yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve daha önce şiddetli zona geçirenler için aşılamanın önemi büyüktür. Zona virüsüne karşı aşı, hastalığın tekrarlama riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

KAYNAK: DHA

Related Posts

İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

İş bırakan aile hekimleri hakkında yargı önemli bir karar verdi. Türk Tabipler Birliği karar hakkında açıklama yaptı. 

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleştirildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Oslo Üniversitesi, Emory Üniversitesi ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği (MENATOX) işbirliğiyle “Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. İstanbul Medipol …

Hidrosefali Hastası Göktuğ’un İlk 23 Nisan Kutlaması

AMASYA’da hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara, ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sağlık ekiplerinin sürpriz ziyaretiyle kutladı. Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi …

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

IĞDIR’da 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak yaşamını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham kaynağı oluyor. Yalnız yaşayan …