Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Edirne İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde yer alan ormanlık alanlar ve tarlalarda çıkan yangınlarla mücadele çalışmalarının yanı sıra, yasak avcılıkla ilgili denetimlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda, Edirne’nin göçmen kuşların göç güzergahında bulunması ve göç sezonunun başlaması nedeniyle yasak avcılığın önlenmesine yönelik kontroller artırıldı.
AV DENETİMLERİNDE 33 AVCI KONTROL EDİLDİ
İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri, İpsala ve Merkez ilçedeki Devlet ve Genel Avlaklarda denetimler gerçekleştirdi.
Denetimlerde toplam 33 avcı kontrol edilirken, yasadışı av yaptığı tespit edilen bir kişiye yasal işlem uygulandı.
Kaçak avcıdan hayvan sesi çıkartan ses cihazı ve diğer yasaklı malzemeler alınarak muhafaza altına alınırken, ele geçirilen malzemeler ve ilgili işlem dosyası, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı, çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmaların halkın desteğiyle azim ve kararlılıkla süreceğini duyurdu.
Ekipler, göç mevsimi boyunca denetimlerin devam edeceği ve yasadışı avcılara karşı sıkı önlemler alınacağını vurguladı.
More Stories
Kıyametin iki atlısı! Trump ve Netanyahu’nun beden dili mesajları kameralardan kaçamadı
Türkiye’nin nüfusu açıklandı; ülkede kaç erkek, kaç kadın yaşıyor?
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler, Serin-2 Apartmanı’nın enkazında düzenlenen törende anıldı