Ahmet Hakan: Kemal Kılıçdaroğlu CHP için bir Sorun
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, köşe yazısında CHP’ye açılan kurultay davası sürecine dair eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun “korkunç bir hırsla” hareket ettiğini savunan Hakan, bu tutumun hem Kılıçdaroğlu’na hem de CHP’ye zarar verdiğini belirtti. Hakan, “Kemal Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki… Atsan atılmaz, satsan satılmaz,” dedi.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali ve yetkili kurulların görevden uzaklaştırılması talebiyle açılan davanın duruşması, bugün Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “mahkeme dönüşünü kabul ederim” sözleri parti içinde ve kamuoyunda tepki çekti.
Ahmet Hakan, Kılıçdaroğlu için “Koltuk için yanıp tutuşuyor. Davasına zarar vermekten kaçınmıyor,” ifadelerini kullandı. CHP’de Kılıçdaroğlu’nun partiden ihraç edilip edilmeyeceğine dair tartışmalara değinen Hakan, bunun çözüm olup olmadığını sorguladı. “Ne yani? Daha düne kadar genel başkanınız olan adamı, onursuzca partiden mi şutlayacaksınız? Daha dün cumhurbaşkanı adayı olarak halkın huzuruna çıkardığınız adamı, aşağılayarak partiden mi yollayacaksınız?” diye sordu.
Hakan yazısını, “Kemal Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki… Atsan atılmaz, satsan satılmaz,” sözleriyle noktaladı.
Yazının tamamı için buraya tıklayabilirsiniz.