Rusya’dan Ukrayna’ya 61 füze ve yüzlerce İHA ile saldırı: F-16 uçağı düştü! Pilot yaşamını yitirdi

Rus Ordusu Ukrayna’ya Yoğun Hava Saldırısı Düzenledi

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, Rus ordusu ülkeye yoğun hava saldırısı düzenledi. Açıklamada, Rusların 61 füze ve 477 İHA kullanarak saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Hava savunma kuvvetlerince, 39 füze ile 249 İHA’nın imha edildiği ve 226 İHA’nın etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ukrayna ordusuna ait savaş uçaklarının, Rusya’nın düzenlediği hava saldırısını önlemek için görev uçuşları yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, bir F-16 savaş uçağının saldırı sırasında hasar aldığı ve pilotun hayatını kaybettiği belirtildi. Uçağın pilotu Yarbay Maksim Ustimenko’nun son saldırı sırasında kahramanca mücadele ettiği vurgulandı.

ZELENSKİ’DEN AVRUPA VE ABD’YE DESTEK ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın hava saldırılarına tepki gösterdi. Zelenski, Rus ordusunun son bir haftada 114’ten fazla füze, 1270’in üzerinde İHA ve yaklaşık 1100 hava bombası fırlattığını belirtti.

Zelenski, Rusya’nın saldırılarına devam ettiğini ve savaşın sona ermesi gerektiğini vurgulayarak ABD ve Avrupa’dan destek çağrısında bulundu.

Ukrayna’nın Çerkassi Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Igor Taburets, Rusların Smela şehrine füze ve İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı. Taburets, saldırıda 6 kişinin yaralandığını ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İvano-Frankivsk bölgesinde saldırılarda yaralanan bir kadından da bahsedildi.

Related Posts

İsrail’den Mescid-i Aksa’da “düğün provokasyonu”

İsrail yönetimi, Filistin topraklarına el koyan İsraillilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın avlusunda “düğün kutlaması” yapmasına izin verdi. Kudüs Valiliği, uygulamaya tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşı Lammy ile bir araya geldi: Eurofighter için çalışmalar sürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile Bakanlıkta bir görüşme gerçekleştirdi. Fidan ve Lammy, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fidan, küresel gelişmelerin yanı sıra iki ülke arasında savunma sanayii alanındaki iş birliğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki atsan atılmaz, satsan satılmaz

Ahmet Hakan: Kılıçdaroğlu sorunu CHP açısından öyle bir sorundur ki atsan atılmaz, satsan satılmaz

Borsadaki büyük kayıp sonrası hayatına son verdi

İstanbul Esenyurt’ta boş bir arazide hareketsiz yatan bir kişi olduğunu görenler durumu ihbar etti. Ekiplerin kontrollerinde cesedin 2 gündür kayıp olarak aranan C.D.’ye ait olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden C.D.’nin borsada yüksek miktarda para kaybettiği için bankadan kredi çektiği ileri sürüldü.

İsrail soykırıma devam ediyor: Gazze’de 37 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ne sabah saatlerinde düzenlediği saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 37 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Gazze’nin kuzeyinden Han Yunus’a kadar birçok bölgede sivillerin yaşadığı alanlar hedef alındı. Bombardımanda çocuklar, siviller ve zorla yerinden edilenlerin kaldığı çadırlar da vuruldu.

İran, BM’den tazminat talep etti

İran, BM’den tazminat talep etti