Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde Yapısal Dönüşüm Vurgusu

UEZ 2025 Açılışında Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada küresel krizlerin riskler kadar fırsatlar da barındırdığını belirtti. Türkiye’nin yapısal dönüşümü gerçekleştirerek bu zorlu dönemi kalıcı kazanımlara dönüştürebileceğini vurgulayan Şimşek, programlarını kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

İş ve ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı UEZ 2025, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ temasıyla düzenleniyor. Ana sponsorluğunu Rönesans Holding’in üstlendiği zirve, Türkiye ve dünya siyasetçileri, iş dünyası liderleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Küresel Zorluklar Karşısında Türkiye’nin Avantajları

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın karşı karşıya olduğu yapısal zorluklara dikkat çekerek, Türkiye’nin avantajlı bir konumda olduğunu belirtti. İhracat bağımlılığının görece düşük olmasının ve büyümenin iç talep odaklı olmasının Türkiye’yi diğer ülkelerden daha dayanıklı kıldığını ifade etti. Şimşek, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek, mali disiplini güçlendirmek, cari açığı azaltmak, verimliliği artırmak gibi hedefler doğrultusunda programlarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirtti.

Dengelerin Değişmesi Türkiye İçin Yeni Fırsatlar Yaratabilir

Capital, Ekonomist ve StartUp Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, global borç krizinin gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra yüksek borçluluk seviyesine sahip gelişmiş ekonomiler için de tehdit oluşturduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın alınan yeni tedbirlerin küresel sistemin kurallarını yeniden belirleyebileceğine dikkat çeken Büyük, Türkiye’nin de yeni gelişmelerle fırsatlar elde edebileceğini belirtti.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Ortak Akıl Şart

RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel ise UEZ’de toplandıklarını vurgulayarak, geleceğe yönlendirme konusunda ortak bir akıl oluşturmanın önemine işaret etti. Sürdürülebilir kalkınma ve toplum için katkı odaklı ekonomik başarının önemine değinen Çamlıbel, yatırım fonları ve özel amaçlı şirketler gibi çağdaş yatırım araçlarını sadece finansal değil, aynı zamanda toplumsal ve yapısal üretken modeller olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Gelecek yılların ticaret kurallarının ve rekabet paradigmasının yeniden tanımlandığı bir dönem olacağını vurgulayan Çamlıbel, politika ve yatırımların yeni çerçevede ele alınması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Rekabet Kurumu’ndan iki firmaya rekor ceza!

Rekabet Kurumu, Türkiye’de yapı kimyasalları pazarında faaliyet gösteren bazı şirket ve birliklere yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin araştırıldığı …

Türkiye’nin dış borcu 527,5 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart itibarıyla Türkiye’nin brüt dış borç stokunun 527,5 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 264,1 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Enerji ithalatı faturası azaldı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, mayısta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 azalarak 4 milyar 258 milyon 703 bin dolar oldu.

Hayvancılığa dijital kolaylık: 11 bin işletmeye 11 milyonluk destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025’in ilk yarısında 11 bin işletmeye verdiği su faturası desteğini dijital ortama taşıdı. Üretici artık başvurusunu “https://basvuru.kayseri.bel.tr/” adresinden kolayca yapabilecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi …

Fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi… Satışlarda soğuk rüzgar

TÜRKBESD verilerine göre Mayıs ayında altı ana üründe iç satışlarda düşüş görüldü. Buna göre yıllık yüzde 14, ihracatta yüzde 15 ve üretimde yüzde 23’lük daralma gerçekleşti.

Tarife savaşları Çin’e yaramadı: Şirketlerin karları düştü

ABD ile karşılıklı tarife restleşmesi sonucu anlaşmaya varan Çin’de sanayi şirketlerinin karları, belirsizliğin etkisiyle mayısta düşüş kaydetti.