ABD duyurdu: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

ABD, Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşmasını Uzatma Kararı Aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD, Lübnan ve İsrail arasında varılan uzlaşma anlaşmasını 18 Şubat 2025 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için üç ülke arasında müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun çekilmemesi sonucu dün gerçekleşen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Tarihi Değişti

27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca, Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine İsrail ordusunun 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı. Ancak, İsrail ordusunun çekilme süreci uzadığı için bu tarih de değişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden beri, İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek bombardımanlar ve ev yıkımları gerçekleştirdi. Son olarak, İsrail ordusu çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, tam çekilme işleminin pazar günü tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

‘Sazan sarmalı’ dolandırıcılığında 6 tutuklama: Hesaplardaki hareketlilik 70 milyon lira…

Kırklareli merkezli, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıp, yasa dışı bahis oynatanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Şüphelilerin bankada hep hareketlerinin 70 milyon 646 bin 466 lira olduğu belirlendi.

Almanya’nın yeni lideri Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Almanya Şansölyesi Friedrich Merz, göreve atanmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleştirdi. Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Merz’in, gün içerisinde Polonya’ya giderek Başbakan Donald Tusk’ı da ziyaret edeceği bildirildi.

Hala terör listesinde bulunan Şaraa, Macron ziyareti için özel izin aldı

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Ahmed el-Şaraa, Beşar Esad’ın devrilmesinden sonra Avrupa’ya ilk ziyaretini Paris’e yapıyor. Ancak hala terör listesinde olan Şaraa, bu görüşmeyi gerçekleştirebilmek için BM’den özel izin almak zorunda kaldı.

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

Silivride korkutan yangın: Kısa sürede 15 baraka alev aldı

Silivri’de, bir barakada çıkan yangın diğer barakalara sıçradı. Yangında Roman vatandaşların kaldığı 15 baraka ile 1 samanlık yanarken, alevler itfaiye tarafından söndürüldü.