Türkiye’den 80 ülkeye 141 milyon dolarlık çiçek ihracatı

2024 Yılında Türkiye Çiçek İhracatında Rekor Kırdı!

Türkiye, 2024 yılında 141 milyon dolarlık çiçek ihracatı gerçekleştirerek başarılı bir performans sergiledi. En fazla ihracat Hollanda ve İngiltere’ye yapıldı. İhracatta öne çıkan ürün ise karanfil oldu ve bu satışların büyük bir kısmı Antalya’dan gerçekleştirildi.

AA’nın haberine göre; Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, Türkiye’de 60 bin dönüme yakın alanda süs bitkisi üretildiğini belirtti. Kesme çiçeklerin 12 bin dönüm, salon bitkilerinin 3-4 bin dönüm ve dış mekan ürünlerinin geri kalan kısmının üretildiğini söyleyen Yılmaz, karanfilin ihracattaki en önemli kalemi olduğunu ve Antalya’nın bu alanda Türkiye’nin en büyük ihracat yapan şehri olduğunu sözlerine ekledi.

Sektörde 60 binden fazla kişinin doğrudan istihdam edildiğine dikkat çeken Yılmaz, tedarik ürünleriyle birlikte bu sayının 300 bine kadar çıktığını belirtti. Ekonomik durgunluğa rağmen sektörün başarılı bir yıl geçirdiğini vurgulayan Yılmaz, yurt dışı satışlarda önceki yıla göre yüzde 2’lik bir artış yaşandığını ifade etti.

Yılmaz ayrıca, Hollanda’nın en önemli pazarlarından biri olduğunu ve ardından İngiltere’nin geldiğini belirtti. Almanya, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna gibi ülkeler ile Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerine de önemli miktarda ürün gönderdiklerini ekledi. İhracatı artırmak için ticari heyet ziyaretlerine önem verdiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, sektörün olumlu bir ivme yakaladığını dile getirdi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

Ekonomistler, Mehmet Şimşek’in “vergi memuru” kararını eleştirdi; önerilerini sundu

Ekonomistler Prof. Dr. Emre Alkin ile BBVA’nın üst düzey yöneticisi Tufan Cömert, daha yapıcı politikalarla vergi denetimi sağlanabileceğini söyledi

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

Yargıtay’dan kritik fazla mesai kararı

Türkiye, OECD ülkeleri arasında haftalık ortalama 45,7 saat ile en uzun süre çalışan ülke. Ancak işçiler, yaptıkları fazla mesainin karşılığını alamayabiliyor. Yargıtay’ın kararı, iş sözleşmelerine konan “fazla çalışma ücrete dahildir” ibaresine sınırlama getiriyor.

Hızlı tren kabloları çalındı, insanlar mahsur kaldı

Madrid ile İspanya’nın güneyindeki Endülüs bölgesi arasındaki yüksek hızlı tren seferlerinin bakır kablolarının çalınması sonucu durma noktasına gelmesiyle binlerce kişi trenlerde gece boyunca mahsur kaldı.

Bir sonraki Teknofest Şam’da yapılamaz mı? Tarih, coğrafya bizi şah damarınızdan yakaladı. Kıbrıs, Şam, Gazze, Beyrut: Yakın olan İsrail değil, biziz. Yüzyıllar dayanamadı, İsrail mi dayanacak?

Kalbimizdeki ve zihnimizdeki haritalar fiziki haritalara gö re çok büyük ve birbirine çok yakın. Çünkü zihinlerimiz yakın, çünkü kalplerimiz yakın. Çünkü duygu dünyamız, birlikte gelecek tasavvurumuz yakın. Çünkü siyasi genetiğimiz aynı. İstanbul ile Kahire’nin, Şam ile Beyrut’un, Bağdat ile İsfahan’ın , Bursa ile Bosna’nın, Gazze ile kalplerimizin arasına kimseler sınır koyamaz, koyamıyor da. TARİH, COĞRAFYA BİZİ ŞAH DAMARIMIZDAN YAKALADI… Tarih, coğrafya ve şehirler bizi şah damarımızdan yakalayıp,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir