59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PİSA YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İstanbul’da düzenlenen toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yetkilileri ve PISA ülkeleri temsilcileri katıldı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci’nin açılış konuşmasında, Türkiye’nin OECD ile eğitim politikalarının geliştirilmesi ve izlenmesi konusunda değerli bir işbirliği yürüttüğü vurgulandı. Yelkenci, Türkiye’nin PISA araştırmasına düzenli katılımının önemine işaret ederek, matematik ve fen bilimleri alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti. Ayrıca, okuma becerilerinde pandeminin etkisiyle daha zorlu bir süreç yaşandığını ve bu alanda özel politika ve müdahale programlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bakan Yardımcısı Yelkenci, eğitim sisteminde yapılan reformlarla eğitime erişimin yaygınlaştırılması, öğretmen niteliğinin artırılması ve fiziki altyapının güçlendirilmesi için kapsamlı adımlar atıldığını dile getirdi. PISA ve diğer uluslararası izleme araştırmalarının Türkiye’de eğitim sisteminin dönüşümünü gözler önüne serdiğini belirten Yelkenci, “İzleme araştırmaları, eğitim sistemimizin güçlü yönlerini pekiştirmemize ve gelişime açık alanları doğru tespit ederek iyileştirme adımları atmamıza olanak sağlamıştır.” dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni anlatan Yelkenci, bu modelin uluslararası eğitim vizyonlarıyla uyumlu olduğunu ve Türkiye’nin kültürel mirasını ve toplumsal değerlerini ön plana çıkardığını söyledi. Bakan Yardımcısı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin oluşturulmasında PISA verilerinin dikkate alındığının altını çizdi.

Toplantıdaki diğer önemli bir konuşmacı ise PISA Yönetim Kurulu Başkanı Michele Bruniges oldu. Bruniges, Türkiye’nin 59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. İlerleyen süreçte yapılacak PISA çalışmalarının ve raporlama süreçlerinin ele alındığı toplantıda, eğitim vizyonlarıyla uyumlu bir gelecek için iş birliğine vurgu yapıldı.

Toplantıda ayrıca, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci ile OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Sayın Andreas Schleicher arasında gerçekleştirilen ikili görüşmede, Türkiye’nin eğitim alanındaki reform adımları ve gelecekteki iş birliği potansiyelleri ele alındı.

Related Posts

TEMU Türkiye’ye geldi mi? Temu Türkiye’de var mı, açıldı mı?

Çin merkezli e-ticaret platformu TEMU Türkiye operasyonlarını başlattı. Daha önce, Çin Halk Cumhuriyeti merkezli e-ticaret platformu TEMU’nun yetkilileri, yükümlülükleri hatırlatılmak üzere Ticaret Bakanlığı’nda toplantıya çağrılmıştı. Toplantıda Ticaret Bakanlığı tarafından, e-ticarette ürün güvenliği konusunda TEMU’ya yükümlülükleri hatırlatılmıştı. Bunun ardından Temu Türkiye temsilciliği işlemlerini hızlandırdı. Peki, Temu Türkiye açıldı mı, Temu Türkiye’ye geldi mi? İşte detaylar…

SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ 19 HAZİRAN – CANLI || Datça’da sabah korkutan deprem! Deprem mi oldu? Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler listesi 19 Haziran 2025 AFAD ve Kandilli tablosu deprem kuşağında yer alan ülkemizde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Bu bağlamda özellikle “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabı sıkça sorgulanıyor. Hemen belirtelim ki son olarak Muğla Datça açıklarında saat 05.38’de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 19 Haziran listesi…

LGS Kapsamındaki Merkezi Sınav Tamamlandı

LGS bitti ! Millî Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava bu yıl 8’inci sınıftaki 1 milyon 10 bin 916 öğrenci başvurdu.

LGS 2025 başladı

LGS 2025 başladı

MEB eğitim öğretim yılı takvimi 2025 – 2026 || Gelecek sene okullar ne zaman açılacak, ara tatil ve sömestr tatili ne zaman?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini resmi olarak duyurdu. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından merakla beklenen takvimde, okulların açılış tarihi, ara tatil dönemleri, sömestr tatili ve yaz tatili başlangıç tarihleri netleşti. Öğrenciler 3 aylık yaz tatilinden sonra yeni öğretim yılına eylül ayında başlayacak. Peki, 2025 okullar ne zaman açılacak? 2025 – 2026 ara tatil tarihleri belli oldu mu? İşte MEB 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimi!

Palestine from ABOVE – “Kuşbakışı Filistin” sergisi

Üsküdar Vapur İskelesi’nde beklerken okudum haberleri: “İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze’deki savaşın bölgenin tamamında İsrail kontrolü sağlanana kadar süreceğini belirtti… Son haftalarda bölgeye yardımlar da engellenmiş durumda…. Birleşmiş Milletler yetkilisi acil yardım gelmemesi durumunda Gazze’deki 14 bin çocuğun (daha) ölebileceğini söyledi…..”