Göz sağlığınız tehlikede mi? Bu belirtilere dikkat edin!

Görme Engelli Bireylerin Yaşadığı Zorluklar ve Çözüm Önerileri

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Prof. Dr. Elgin, engelli yaşamının özellikle görme engelli bireyler için büyük bir mücadele olduğunu belirtti.

Görme engeli, genellikle kişinin iyi gören gözünde meydana gelen bir durumdur ve toplumda yüzde 6 ila 7 oranında görülmektedir. Prof. Dr. Elgin, görme engelli bireylerin bilişsel ve sosyal anlamda gelişimlerinin çok zorlu olduğunu vurgulayarak, bu bireylerin toplumsal hayatta karşılaştıkları engellerin çocukluk dönemlerinden başlayarak hayatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Özellikle eğitim sürecinde karşılaşılan zorluklara değinen Prof. Dr. Elgin, görme engelli çocukların genellikle normal sınıflarda eğitim alamadıklarını ve görme dışındaki duyularıyla eğitilmeleri gerektiğini belirtti. Bu nedenle, özel sınıflar ya da okullarda eğitim almalarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, görme engelli bireylerin iş hayatında da karşılaştıkları sorunlara da değinen Prof. Dr. Elgin, işsizlik ve bağımlılık gibi durumların sıklıkla yaşandığını dile getirdi. Görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yaparak, akraba evliliklerinden kaçınılması ve genetik danışmanlık hizmetlerinden faydalanılması gerektiğini belirtti.

Sonradan edinilen görme engeli durumlarına da değinen Prof. Dr. Elgin, iş kazaları, trafik kazaları ve çeşitli hastalıkların görme engeline yol açabileceğini ifade etti. Bu nedenle, bu tür durumların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, erken teşhisin ve tedavinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, toplumda farkındalık yaratmanın önemine değindi.

Related Posts

Deprem geçti ama korkusu kaldıysa bu uyarıya kulak verin

Klinik Psikolog Sermin Bozbağ, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yoğun kaygı yaşayan bireyleri uyardı. Psk. Bozbağ, “Deprem korkusu normaldir, ancak etkisi uzun sürüyorsa profesyonel destek alınmalı” dedi.

Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu İstanbul’da Gerçekleştirildi

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi, Oslo Üniversitesi, Emory Üniversitesi ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği (MENATOX) işbirliğiyle “Metanol Salgını Farkındalık Sempozyumu” gerçekleştirildi. İstanbul Medipol …

Hidrosefali Hastası Göktuğ’un İlk 23 Nisan Kutlaması

AMASYA’da hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara, ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sağlık ekiplerinin sürpriz ziyaretiyle kutladı. Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi …

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi verdi.

Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

IĞDIR’da 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak yaşamını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham kaynağı oluyor. Yalnız yaşayan …

Amasya’da Zirai Don Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor

Amasya’da kar yağışı ve sonrasında oluşan zirai don nedeniyle zarar gören arazilerdeki tespit çalışmalarını sürdürüyor. 10-12 Nisan tarihlerinde etkili olan kar yağışı ve don olayı çiçek açan meyve ağaçlarında büyük çapta zarara yol açtı. Ayrıca ürün …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir