EKK’dan TROY kart açıklaması: Atılacak adımlara ilişkin yol haritası üyelerle paylaşılmıştır

TROY Kartı ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Hakkında Açıklamalar Yapıldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olarak bilinen TROY kartının finansal altyapısının güçlendirilmesi için atılan adımlar değerlendirildi. Aynı zamanda TROY’un kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla planlanan adımlar Kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen EKK toplantısında, geçen yıl elde edilen önemli kazanımların kararlı bir şekilde ve koordineli olarak hayata geçirilen ekonomi programı sayesinde gerçekleştiği vurgulandı.

Gelecek yıllarda da enflasyonla mücadele ve diğer kazanımların ileriye taşınması hedefiyle çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Buna ek olarak, bölgesel kalkınmaya verilen önem, bölgelerin potansiyelleri göz önünde bulundurularak belirlenen politika adımlarıyla destekleneceği ifade edildi. Yerel Kalkınma Hamlesi kapsamında ise tüm illerin kaynaklarının harekete geçirilmesi için program ve projelerin hayata geçirileceği açıklandı.

Konya’da gerçekleştirilen EKK toplantısında, tarım sektöründe verimliliği artırma ve gıda arz güvenliğini sağlama gibi stratejik hedeflere odaklanılarak, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve sosyal refahın geniş kitlelere yayılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Ekonomimizin rekabet gücünü artırmak amacıyla yapılan yapısal reformların hızlandırılması ve finansal altyapımızın güçlendirilmesi için atılan adımların gözden geçirildiği toplantıda, Türkiye’nin Ödeme Yöntemi olan TROY kartına ilişkin daha da genişletici adımların atılacağı vurgulandı.

EKK toplantılarında enflasyonla mücadele ve sürdürülebilir kapsayıcı büyüme vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmaların yakından takip edileceği ve Türkiye’nin geleceğine yönelik yapısal reformlar konusunda iş birliği ve koordinasyonun devam edeceği belirtildi.

Related Posts

Enflasyon beklentileri yükseldi: Vatandaş karamsar, piyasalar temkinli

Merkez Bankası, Nisan 2025’e ilişkin sektörel enflasyon beklentilerini yayımladı. Piyasa ve reel sektör enflasyon tahminlerini yukarı çekerken, halkın beklentisi ise yüksek seviyede kalmaya devam etti.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

Google’ın ana kuruluşu Alphabet uçuşa geçti, Intel yerinde saydı!

Google’ın çatı şirketi Alphabet, 2025’in ilk çeyreğinde gelirini yüzde 12 artırarak 90,2 milyar dolara çıkardı. Yapay zekâ destekli büyümesiyle beklentileri aşan şirket, 70 milyar dolarlık hisse geri alımına hazırlanıyor. Aynı dönemde Intel ise gelir artıramadı, zararını ise ikiye katladı.

Şirketlerin net döviz açığında rekor: 150 milyar doları aştı!

Şubat ayında finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlıklarında azalma yaşanırken, yükümlülüklerde ciddi bir artış oldu. Firmaların net döviz pozisyonu açığı önemli bir yükselme gösterdi. Bu gelişmelerin ardından, kısa vadeli döviz pozisyonu fazlası ise geçtiğimiz aya göre azaldı.

Fed’in Bej Kitabı: Tarife belirsizliği ekonomik görünümü kötüleştiriyor

ABD Merkez Bankası (Fed), gümrük vergilerinden kaynaklanan belirsizliğin ekonomik görünümü olumsuz etkilediğini bildirdi.

Dünya Bankası’nın Türkiye tahmini değişti! Büyümede revize…

Dünya Bankası Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini revize etti. Banka, Avrupa ve Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika, Sahra Altı Afrika ile Latin Amerika ve Karayipler ekonomilerine ilişkin raporlarını yayımladı. Dünyanın en yavaş büyüyen bölgesi de paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir