Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Iraklı Elias Naif Elias Nasır Organ Bağışıyla Umuda Dönüştü

Samsun’un Bafra ilçesinde 27 Nisan’da motosiklet kazası geçiren Iraklı Elias Naif Elias Nasır, acil bir şekilde ambulansla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve buradan da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Nasır’ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Bu durum üzerine, Samsun Organ Nakli Birimi yetkilileri hasta yakınlarıyla iletişime geçti. Yapılan görüşmeler neticesinde hasta ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ekipler, Nasır’ın 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğerini alarak nakil için hazır hale getirdi. Nakledilen organlar arasında kalp, Ankara Bilkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülürken; 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğer ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Organ Bağışıyla İyilik Zinciri Devam Ediyor

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, olayla ilgili şunları paylaştı: “27 Nisan’da motosiklet kazası sonucu hastanemize gelen bir vakaydı. Kafa travması geçirerek 28 Nisan’da yoğun bakıma alındı ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin onayıyla organları bağışlanarak nakil işlemi tamamlandı. 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğeri alındı. Bu organlar sayesinde umarım alıcı hastalara şifa olur. Bu yüce gönüllülük için hasta yakınlarına minnettarız.”

Elias Naif Elias Nasır

Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır (37), uzun yıllardır Samsun’da yaşadıklarını ve Türk vatandaşlarının kendilerine gösterdikleri ilgiye minnettar olduklarını belirterek, bu nedenle yeğeninin organlarını bağışladıklarını dile getirdi. “Vatandaşlar bize çok iyilik yaptı, biz de karşılığını göstermek istedik. Ayrıca bu bağışla çocuğumuza hayır duaları almayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Otolog kök hücre nakli MS’te umut veriyor

Türkiye’de yaklaşık 85 bin kişiyi etkileyen Multipl Skleroz (MS) hastalığına karşı kullanılan atakları azaltmaya ve engelliliği önlemeye yönelik çok sayıda etkili tedavi yöntemleri bulunuyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Nörolog Prof. Dr. Serkan Demir ve Hematolog Prof. Dr. Hasan Atilla Özkan, erken teşhisin önemine vurgu yaparak ülkemizde de uygulanan tedavilerle ilgili önemli ayrıntılar aktardı.

Anne karnındaki 8 aylık bebeğe kan nakli gerçekleştirildi!

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, anne karnında anemi (kansızlık) teşhisi konulan 33 haftalık bir bebeğe kan nakli gerçekleştirildi.

Böbreklerinden 300’ü aşkın taş çıktı: “Hatırası var” deyip evine götürdü

Böbreklerinden 300’ü aşkın taş çıktı: “Hatırası var” deyip evine götürdü

Ölümcül kene virüsüne karşı mRNA aşısı geliştiriliyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İlhan Çetin yaz aylarında ölümlere yol açan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda ilk yapılan klasik aşı denemelerinin yetersiz kaldığını belirtti. Dr. Çetin, üretilmeye çalışılan aşıların mRNA teknolojisiyle üretildiğini ve insan üzerindeki etkisinin daha etkili olacağına dikkat çekti.

Şizofrenide ilaç tedavisinden daha önemli olan üç şey: Empati, doğru bilgilendirme ve sosyal destek

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ayşegül Koç, “Empati, doğru bilgilendirme ve yeterli sosyal destek, şizofreni hastalarının ilaç tedavisinden çok daha değerli. Şizofreni bir hastalıktır. Tehlikeli olan hastalık değil, hastalıkla ilgili önyargılardır, cehalettir.” dedi.

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”

“Masum gibi görünen paketli gıdalar çoğunlukla ultra işlenmiş oluyor”